OPTUŽNICA Majci petero djece prijeti zatvor jer nije redovito kupala djecu i čistila kuću u kojoj žive

Istraga je pokrenuta na temelju prijave mjerodavnog Centra za socijalnu skrb, a o svome se očitovala i osnovna škola koju su malodobna djeca pohađala


Autor: podravski.hr — 12.11.2018. / 16:09 Crna kronika

Ilustracija / Nesretna kći zbog zanemarivanja nije završila osnovnu školu

Općinsko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv Nade (55) iz okolice Bjelovara koju se tereti za kazneno djelo zapuštanja i zanemarivanja troje djece te predlaže da je se osudi na deset mjeseci uvjetnog zatvora.
Prema optužnici, majka godinama “nije vodila brigu o higijeni djece i stambenog prostora u kojem obitelj živi, pa su djeca bila neuredna, a kuća zapuštena i prljava”. Osim toga, nije pretjerano vodila računa o uspjehu djece u školi i odlasku na nastavu pa jedno dijete, malodobna kći, nije ni završilo obveznu osnovnu školu.
Istraga je pokrenuta na temelju prijave mjerodavnog Centra za socijalnu skrb, a o svome se očitovala i osnovna škola koju su malodobna djeca pohađala. Nada je bila upozorena da se promijeni i bila je godinu dana pod nadzorom Centra, ali očito je nastavila po starom.
Inače, riječ je o kućanici koja živi u izvanbračnoj zajednici te ima ukupno petero djece. Ako se Nada propusti žaliti na optužnicu, suđenje bi moglo početi uskoro. Dokaže li joj se krivnja, a svoje ponašanje ne ispravi u roku od dvije godine od pravomoćnosti presude, završit će u zatvoru. (rm)

Ilustracija / Majka je optužena jer je sustavno zanemarivala djecu

FOTO: ILUSTRACIJA