PODIGNUTA OPTUŽNICA Molvarac saborskom zastupniku zaprijetio da mu treba odrubiti glavu

Objavio je na internetu komentar u kojem je naveo da saborskom zastupniku treba odrubiti glavu


Autor: podravski.hr — 12.04.2018. / 16:24 Aktualno

Goran Beus Richembergh, saborski zastupik GLAS-a

Muškarac (54) iz mjesta Molve kod Đurđevca optužen je jer je prijetio smrću saborskom zastupniku GLAS-a Goranu Beusu Richemberghu.
Prema optužnici koju je jučer podignulo Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici, “okrivljenika se tereti da je 12. prosinca 2017. godine u Molvama, na jednom internetskom portalu, ispod članka u kojem je objavljena izjava saborskog zastupnika u vezi oduzimanja činova i odličja haškim osuđenicima, objavio komentar u kojem je naveo da tom saborskom zastupniku treba odrubiti glavu”. Nakon provedene istrage, Molvarac je optužen za kazneno djelo prijetnje i čeka ga suđenje na Općinskom sudu u Koprivnici.
Saborski zastupnik GLAS-a Goran Beus Richembergh izjavio je nakon presude Praljku i drugima da je zakonska obaveza predsjednice Kolinde Grabar Kitarović da osuđenima u Haagu oduzme činove i odlikovanja.
– Na žalost, nitko ne zna što će predsjednica učiniti jer je njeno ponašanje u zadnje vrijeme u tom smislu prilično nepredvidivo. Nadam se da neće proteći puno vremena da se odluči držati zakona jer ovo nije presedan. Ovo su slučajevi slični onima koje smo već imali, postoji i zakonski model, a i princip ponašanja vrhovnog zapovjednika u takvim slučajevima – istaknuo tada Beus.
To je, po svemu sudeći, bio povod da Molvarac na jednom internetskom portalu zastupniku zaprijeti odrubljivanjem glave. (rm)
FOTO: CROPIX