PODIGNUTA OPTUŽNICA Poduzetnik optužen za utaju poreza, uskoro će mu početi suđenje

Neslužbeno smo doznali da je 47-godišnjak zapeo za oko Poreznoj upravi prije tri godine prilikom redovnog inspekcijskog nadzora


Autor: podravski.hr — 21.07.2018. / 9:42 Aktualno

Ilustracija / Tučnjavu je morala smirivati i policija

Koprivničko Općinsko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv 47-godišnjeg poduzetnika iz Kalinovca kod Đurđevca i njegove dvije tvrtke zbog utaje poreza i povrede obveze vođenja poslovnih knjiga.
Kalinovačkog poduzetnika tereti se da je tijekom 2013. i 2014. godine kao odgovorna osoba u svojoj tvrtki u poslovnim knjigama neosnovano smanjio iznos manjka robe te na taj način izbjegao plaćanje poreza u iznosu većem od 330.000 kuna. Tereti ga se i da u svoje dvije tvrtke u kojima je direktor nije vodio dnevnike, robne kartice i evidencije o dnevnom gotovinskom prometu za prodavaonice u Đurđevcu i Bjelovaru.
Neslužbeno smo doznali da je 47-godišnji Kalinovčanin zapeo za oko Poreznoj upravi prije tri godine prilikom redovnog inspekcijskog nadzora. Inspektor je otkrio nepravilnost u poslovanju njegovih tvrtki pa je prvo policiji podnijeta kaznena prijava protiv poduzetnika iz Kalinovca.
Policijski istražitelji temeljito su pročešljali poslovanje tvrtki 47-godišnjaka te utvrdili malverzacije u prijavi manjka koje su poduzetniku iz Kalinovca smanjile poreznu obvezu. Kako kalinovački poduzetnik u cilju prikrivanja dokaza nije vodio trgovačke i poslovne knjige, zaradio je kaznenu prijavu i za povredu te obveze.
Općinsko državno odvjetništvo na kraju je potvrdilo policijsku kaznenu prijavu te podignulo optužnicu protiv 47-godišnjaka o čijem će prihvaćanju odlučivati koprivnički Općinski sud. (db)
FOTO: ILUSTRACIJA