PODIGNUTA OPTUŽNICA Prijateljici dao tablete koje koristi za terapiju, ona kasnije pronađena mrtva

Tužitelji istuču kako je "temeljem više provedenih medicinskih i toksikoloških vještačenja nedvojbeno utvrđeno da je oštećena umrla usljed prevelike doze metadona, a da je vrijeme smrti nedvojbeno u periodu kad je boravila u podstanarskoj sobi s okrivljenikom"


Autor: podravski.hr — 07.02.2019. / 11:35 Crna kronika

Ilustracija / Heptanon se redovno koristi za liječenje ovisnosti (Foto: Jutarnji list)

Dalibor iz Varaždina optužen je za smrt prijateljice Magdalene koja se u njegovoj podstanarskoj sobi u Varaždinu predozirala tabletama heptanon koje su na popisu tvari koje sadrže drogu. Tereti ga se za teško kazneno djelo protiv zdravlja i života.

Optužnicu je ovih dana potvrdio Županijski sud i Daliboru bi suđenje uskoro trebalo početi. No, problem je što ovog časa nitko ne zna kako doći do njega. On, naime, ima izrečenu mjeru obveze redovitog javljanja policijskoj postaji u Varaždinu svakog drugog ponedjeljka, ali od lani to ne čini. Policiji je trenutačno nepoznata adresa njegova boravka.

– Iz provedenih dokaza proizlazi osnovana sumnja da je okrivljenik tijekom večeri i noći s 18. na 19. kolovoza 2014. u svojoj podstanarskoj sobi u kući u Varaždinu, nakon što je prethodno došao u posjed tableta Heptanon, koje kao djelatnu tvar sadrže metadon koji se nalazi na popisu droga, dao tablete Magdaleni znajući da će ih ona konzumirati i dopustio da to učini u njegovoj podstanarskoj sobi, a usljed konzumacije letalne doze je nakon nekoliko sati preminula – navodi se u rješenju Županijskog suda.

Dalibor se u to vrijeme liječio od ovisnosti i bio je na metadonskoj terapiji te je legalno dobivao heptanon. Ustanovljeno je i kako je tablete podignuo nekoliko dana prije tragičnog događaja.

Tužitelji istuču kako je “temeljem više provedenih medicinskih i toksikoloških vještačenja nedvojbeno utvrđeno da je oštećena umrla usljed prevelike doze metadona, a da je vrijeme smrti nedvojbeno u periodu kad je boravila u podstanarskoj sobi s okrivljenikom”. (rm)

FOTO: JUTARNJI LIST