Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Podjela kanti posvađala građane: “Nekima ih dostave, a mi moramo sami…”

Podjela spremnika za odvojeno prikupljanje otpada u Đurđevcu i prigradskim naseljima izazvala je nezadovoljstvo pojedinih građana. Za preuzimanje spremnika građani su pozvani u reciklažno dvorište pa su prvenstveno stariji građani ogorčeni što podjela nije organizirana na kućnom pragu, kao i u susjednim općinama i gradovima gdje druge tvrtke imaju koncesiju za odvoz otpada, pogotovo zbog činjenice da od ove godine kreće novi način prikupljanja otpada pri čemu je naglasak na odvojeno sakupljenom otpadu.

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Nemaju svi mogućnost doći do reciklažnog dvorišta autom ili traktorom i prevesti nove spremnike do svoje kuće. Nije nam jasno zašto, kao i u ostalim gradovima, nije organizirana dostava spremnika na kućni prag – kažu ogorčeni građani.

Gradska tvrtka Komunalne usluge Đurđevac, koja je zadužena za podjelu spremnika, dodaju ogorčeni građani, morala je organizirati dostavu na kućne adrese.

– Mi smo se obratili na broj mobitela za informacije o preuzimanju spremnika, ali nismo uspjeli dogovoriti podjelu na kućnom pragu. Najlakše je od građana tražiti da sami dođu po spremnike. Novi način odvoza otpada krenuo je od Nove godine, a mi i dalje nemamo odgovarajuće spremnike za odvajanje otpada – kažu ogorčeni građani.            

 

U gradskoj tvrtki Komunalne usluge Đurđevac ističu kako je dosad 80 posto kućanstava preuzelo spremnike za odvojeno prikupljanje otpada. Putem radija, kao i mrežne stranice korisnici su, kaže direktorica Bara Čubelić, obaviješteni o mogućnosti preuzimanja spremnika za odvojeno prikupljanje otpada osobno u reciklažnom dvorištu ili prijavom o preuzimanju na kućnom pragu.  

– Preuzimanje na kućnom pragu moguće je za staračka domaćinstva i za sve ostale korisnike koji su odlučili preuzeti spremnike na kućnom pragu. Spremnici će svim korisnicima naših usluga kategorije kućanstvo, koji ih dosad nisu preuzeli, biti predani na korištenje do kraja tjedna – kaže Bara Čubelić.

FOTO Dinko Borozan

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI