Podravac prijetio “pokoljem”: Bit će mrtvih… bacit ću bombu i svi ćete otići bum!

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Muškarac s područja Podravine osuđen je na Općinskom sudu u Koprivnici zbog prijetnje smrću supruzi i njezinu prijatelju. Prema presudi, on je 10. rujna 2013. godine u obiteljskoj kući tadašnjoj supruzi grubo prijetio kako bi je zastrašio.

– Prije ćeš ti završiti u grobu nego ću se ja rastati od tebe, odrobijat ću te – rekao je svojoj supruzi koja se na te riječi ozbiljno uplašila. No, tu nije bio kraj ‘divljanja’ osuđenog muškarca.

Preko Facebooka na svom je profilu najavio ‘pokolj’. “Bit će mrtvih i tek tada ću se smiriti”. Tu objavu, koja je bila javno podijeljena na profilu, pročitala je supruga što ju je ponovno ozbiljno uplašilo.

Prijetnjama nije bilo kraja. Na Badnjak 2013. godine i sam prvi dan 2014. godine svojoj je tadašnjoj supruzi priredio ‘nezaboravne’ blagdane. Supruzi je rekao da će baciti bombu “i da će svi otići bum” i da je “bolje da su djeca mrtva jer će tada biti na sigurnom”.

Osim toga, supruzi je rekao da će na njezina prijatelja baciti bombu. Uplašena za njegovu sigurnost, supruga mu je te prijetnje prenijela. Usporedno s izravnim prijetnjama supruzi, okrivljeni muškarac u tom je razdoblju s kraja 2013. godine pa sve do veljače 2014. godine nazivao na mobitel suprugina prijatelja kojem je govorio da će ga nasmrt prebiti. Jasno je da se taj muškarac ozbiljno uznemirio, a sve su prijetnje prijavljene policiji.

Nakon kaznene prijave slučajem se bavilo koprivničko Općinsko državno odvjetništvo, a cijeli je slučaj završio na sudu. Nasilnik je proglašen krivim krajem 2016. godine, a presuda je u međuvremenu postala pravomoćna. Osuđen je na godinu dana uvjetnog zatvora uz rok kušnje od tri godine te mora platiti 300 kuna sudskih troškova. No, osim toga, mora podmiriti troškove odvjetnika supruge i njezina prijatelja.

Nedavno je Općinski sud u Koprivnici presudio kako osuđeni muškarac mora u roku od osam dana odvjetniku oštećene supruge i njezina prijatelja podmiriti 12.776 kuna. To je rješenje doneseno na temelju troškovnika koji je odvjetnik prikazao na sudu, a troškovi zastupanja priznati su mu u cijelosti.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI