Podravac se nije mirio s prekidom veze: Zapalit ću kuću i pilanu, ubit ću sve koje voliš

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Mlađi muškarac (30) kazneno će odgovarati zbog ozbiljne prijetnje koju je uputio sada već bivšoj djevojci iz okolice Ludbrega s kojom je bio u intimnoj vezi. Nije se 30-godišnjak mogao pomiriti s činjenicom da ga je djevojka ostavila i preselila se roditeljima u okolicu. Riječ je o poznatim poduzetnicima, vlasnicima jedne pilane i postrojenja za obradu drva. Frustriran, ojađen i ponižen, odlučio se na najgore; na silu ju je htio dobiti natrag, no u tome je itekako pretjerao.

U noćnim satima 28. travnja prošle godine sa svog je mobitela nazvao svoju tada već bivšu djevojku. “Zapalit ću kuću i pilanu, ubit ću sve koje voliš”, izgovorio je među ostalim 30-godišnjak svojoj bivšoj djevojci. Nesretnica je prijetnju shvatila vrlo ozbiljno i sve je prijavila. Nakon provedene istrage varaždinski su tužitelji podignuli optužnicu protiv 30-godišnjaka zbog kaznenog djela prijetnje. Sudu predlažu da protiv njega podigne kazneni nalog u kojem zahtijevaju 11 mjesecu uvjetnog zatvora uz rok kušnje od dvije godine.

No, ako će se okrivljeni žaliti ili ako sud analizirajući optužnicu zaključi kako je provođenje rasprave ipak potrebno, tada za optuženog traže da ga se kazni s pet mjeseci bezuvjetnog zatvora. Iznoseći svoju obranu tijekom istrage, okrivljeni 30-godišnjak potpuno je porekao kazneno djelo za koje ga tereti bivša djevojka. Naveo je da je sa žrtvom bio u vezi dvije i pol godine, od kojih su otprilike mjesec dana živjeli kod njega, godinu i pol zajedno s njezinim roditeljima, a od preklanjske jeseni u Zagrebu. Kako je rekao, djevojku je upoznao preko prijatelja na autobusnom kolodvoru u Zagrebu.

– Nisam joj prijetio, s njezinim sam roditeljima bio u dobrim odnosima, čak sam i s majkom telefonski razgovarao. Ne znam zašto me prijavila, ali ne želim s njom više imati nikakve kontakte. Od nje su mi ostali samo dugovi. Moram platiti 9500 kuna duga koji smo zajedno napravili – rekao je optuženi muškarac.

Nasuprot njegovoj obrani djevojka je posvjedočila kako ju je bivši dečko nazvao mobitelom oko jedan sat u noći i zaprijetio “da će zapaliti kuću njezinih roditelja i pilanu te da će ubiti sve koje voli”. To ju je prestrašilo, uznemirilo i plakala je. Kada je razgovarala s okrivljenikom, prisutna je bila njezina majka kojoj je sve ispričala. Njezin iskaz potvrdili su otac i majka kod kojih je djevojka boravila kada se sve to dogodilo.

Prema njihovu iskazu, probudili su se zbog telefonskog poziva, a njihova je kći nakon toga bila uznemirena i uplakana. Rekla im je da je zove bivši dečko i da je u razgovoru zaprijetio da će ih sve ubiti, zapaliti kuću, radionicu i pilanu. Optužnica državnog odvjetnika je nepravomoćna, okrivljeni muškarac ima pravo odgovoriti na nju, a tužitelji su zaključili da je temeljeno na iskazima žrtve, njezinih roditelja i ostalih izvedenih dokaza nedvojbeno utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je 30-godišnjak doista počinio nedjelo za koje je kazneno prijavljen.

Riječ je, inače, o osobi koja je dosad osuđivana za nekoliko kaznenih djela poput izazivanja prometne nesreće, krađe, teške krađe i za neizvršavanje sudske odluke.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI