Podravci brutalno vrijeđali svoje majke: “Smeće! Ništ koristi! Đubre!”

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Dvojica pijanih nasilnika, jedan iz Koprivnice, drugi iz Đelekovca, osuđeni su na Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Koprivnici u dva zasebna postupka u kojima ima dosta sličnosti. Obojica su bila totalno pijana s još jednim zajedničkim nazivnikom: okomili su se na svoje majke.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Muškarca (55) iz Koprivnice sutkinja Dubravka Miloloža proglasila je krivim zato što je 24. svibnja prošle godine, pod utjecajem alkohola od visokih 2,56 promila, izvrijeđao svoju staru majku.

– J… ti pas mater! Smeće! Ništ koristi! Đubre! – grmio je totalno pijani nasilnik svojoj nedužnoj majci u predvečerje. Zbog svojeg bezobrazluka, obijesti i oholosti mora platiti 600 kuna kazne. Morao bi platiti i dvostruko više da nije priveden u postaju, a vrijeme uhićenja i zadržavanja sutkinja Miloloža mu je uračunala u kaznu i umanjila od 1.200 kuna s koliko je bio kažnjen. Mora platiti i 100 kuna sudskog paušala.

Drugo se nasilje dogodilo u Đelekovcu krajem veljače prošle godine. Osuđen je 37-godišnjak koji je majku u večernjim satima 28. veljače, također pijan, brutalno izvrijeđao. Pod utjecajem alkohola od 1,92 promila naguravao ju je, psovao i vrijeđao.

– Kaj me j…š? Gubi se iz kuće! Mrzim te! – vikao je 37-godišnjak na svoju majku koja mu je nakon toga pozvala policiju.

Pijani nasilni sin nakon toga je uhićen i odveden u postaju na triježnjenje na kojem je zadržan do sljedećeg jutra. Kao i predmetom iz uvoda priče, prekršajnom prijavom koju su protiv nasilnika policajci podnijeli opet se bavila sutkinja Dubravka Miloloža koja ga je proglasila krivim.

Kažnjen je s 3.600 kuna, no kako je bio uhićen i zadržan, ta mu je kazna umanjena na 3.000 kuna, a ako u roku od dva mjeseca plati 2.000 kuna (tj. dvije trećine iznosa) kazna će mu biti uvažena kao plaćena u cijelosti. Mora platiti i 100 kuna sudskih troškova. Kako je naglasila sutkinja, kaznu mu je umanjila od zakonom propisanih minimalnih 6.000 kuna zato što je tijekom postupka ocijenila da će se i ublaženom kaznom postići svrha kažnjavanja.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI