Podravci i Prigorci, ostanite DOMA kao što jeste: Jedna smo od rijetkih županija bez zaraze

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Način na koji je jutros ministar zdravlja Vili Beroš odaslao poruku o zabrani bilo kakvog javnog okupljanja i držanja mjera o socijalnoj distanci, govori možda i više od njenog samog sadržaja.

Kad vam iskusni liječnik, s desetljećima staža iza sebe, odlučnim, ne previše optimističnim tonom kaže da OSTANETE DOMA, onda ga slušate! Nasreću, barem zasad, Podravci i Prigorci toga se drže i jedna smo od rijetkih (6) županija koje nemaju oboljele od Covida-19. Zasad.

Zagreb, 200320 Dvorana Arena Zagreb, Državna intervencijska postrojba Civilne zaštite, Zagreb postavljaju krevete u hodnik dvorane zbog eventualnog povećanja oboljelih od korona virusa. Foto: Bruno Konjević / CROPIX

Ne bi bilo realno očekivati da ćemo ostati na nuli, pitanje je samo dana kad će se i među nama pojaviti zaražana osoba – no ono što je bitno, jest da smanjimo kontakte, ne izlazimo i da se izbjegne krivulja rasta broja zaraženih koja bi značajno bacila na koljena naš zdravstveni sustav i medicinske i epidemiološke djelatnike koji već tjednima ne spavaju mirno.

Nažalost, i dalje ima onih koji su se oglušili na najnoviju NAREDBU, dakle ne mjeru nego OBAVEZU. I dalje se mogu vidjeti šetači sa psima, starije osobe koje su odlučile izaći na svjež zrak ili grupice od dvoje ili troje prijatelja koji bezbrižno tumaraju pustim gradskim parkom. Među njima ima i djece na biciklima koju su roditelji pustili u grad!? Ne igrajte se.

Ponovit ćemo i dežurne brojeve telefona za naše starije i nemoćne sugrađane koje mogu nazvati kako bi im se dostavile namirnice i ostale potrepštine nužne za život:

Brojevi dežurnih telefona, od 8 do 20 sati, na koje će se primati zahtjevi za pomoć u dostavi hrane i nabavci lijekova su:

Koprivnica 048/642-193

Križevci 048/711-700

Đurđevac 097/639 1198

S obzirom na mnogo građana koji su se samoinicijativno uključili u pomoć svojim starijim susjedima u dostavi lijekova i proizvoda za održavanje zdravlja te nužnih namirnica, apeliramo da je u pružanju dobrosusjedske pomoći važno poštivati sljedeće mjere, a njih se pridržavaju zaposlenici i volonteri Crvenog križa:

  • Kontaktirajte ih telefonski
  • Obilazite starije osobe, ali nemojte nepotrebno ulaziti u kuću/stan
  • Pozvonite ili pokucajte na vrata, dozovite osobe van
  • Na udaljenosti od barem 2 metra pitajte ih što im je nužno od lijekova, proizvoda za održavanje zdravlja ili nužnih namirnica
  • Dostavljene lijekove ili namirnice odložite na mjesta gdje si oni mogu sami uzeti strogo vodeći računa o higijenskim mjerama
  • Koristite zaštitnu opremu – maske, rukavice, dezinfekcijska sredstva

Ako ste u SAMOIZOLACIJI, tamo i ostanite! NITKO vam ne smije dolaziti u posjetu. Od danas NEMA NIKAKVIH KUĆNIH POSJETA bilo kome. Bio on u samoizolaciji ili ne.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI