Podravci krivi za krvavu makljažu: Nisu ih pustili u klub, vratili su se s palicama…

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Krvava makljaža, u kojoj je sudjelovalo čak sedam osoba iz ludbreškog kraja, odvijala se krajem listopada prošle godine u večernjim satima na parkiralištu varaždinskog noćnog kluba Diskač.

Petorka iz Karlovca Ludbreškog, Mario (47), Šaban (41), Miro (27), Dario (19) i Neven (21) pokušali su na silu ući u noćni klub bez zaštitnih maski iako ih je zaštitar Andreas upozoravao da to ne mogu. Na ulazu su, revoltirani, pobacali i razbili staklene boce nakon čega su se udaljili i otišli. No, tu nije bio kraj.

Bijesni što im se ne dopušta ulaz, petorka iz Karlovca vratila se u Diskač i izazvala tučnjavu. Sukobili su se sa zaštitarom Andreasom te gostima Tomislavom (36) iz Ludbrega, Božidarom (50) iz Sigeca Ludbreškog i Davidom (30) iz Strahoninca. Tučnjava je bila izuzetno žestoka, sudionici su se međusobno tukli rukama i nogama po tijelu, no koristile su se i palice koje su, kako doznajemo, napadači ponijeli sa sobom.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uz to, razni predmeti koji su pronađeni na mjestu događaja bacani su međusobno i korišteni kao oružje ili pak štit od letećih ‘projektila’. Petorica sudionika tučnjave iz Karlovca Ludbreškog inače su pripadnici romske etničke manjine, a svi su dosad prekršajno kažnjavani. S druge strane, samo jedan od gostiju koji je sudjelovao u tučnjavi ima iza sebe povijest prekršajnog kažnjavanja. Svejedno, prekršajna sutkinja Općinskog suda u Varaždinu na sve je sudionike tučnjave gledala jednako, nije bilo niti bitno da su Romi bili napadači, ni da su se gosti Diskača aktivno branili. Olakotnih okolnosti nije bilo za nikoga. Svih osam okrivljenika mora platiti po 100 eura kazne, odnosno kunsku protuvrijednost od 757 kuna uvećano za 150 kuna sudskih troškova.

Ako u roku od mjesec dana uplate dvije trećine kazne, ona će im biti uvažena kao uplaćena u cijelosti. Okrivljenima se presudilo bez njihova ispitivanja, na temelju policijske prijave. Nezadovoljne strane mogu se žaliti po svim osnovama, no, naglasila je sutkinja, u žalbenom postupku ona nije dužna izmijeniti presudu u korist okrivljenika. Drugim riječima, ako ulože žalbu, tada moraju imati valjano obrazložen razlog za to, inače mogu biti i strože kažnjeni. Od sudionika tučnjave prekršajno nije odgovarao samo zaštitar noćnog kluba koji je radio svoj posao kao službeni redar. Kako su izvještavali nakon izgreda varaždinski portali, tijekom tučnjave došlo je i to oštećenja parkiranih automobila. Trenutno nam nije poznato je li itko od sudionika ove makljaže odgovarao i kazneno zbog uništavanja tuđe stvari.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI