Podravci prijetili policiji: Razbit ćemo te palicama, ubiti te i zapaliti policijsku postaju!

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Dvojica Pitomačanina, Luka (29) i njegov “kompić” Argon (32) uskoro će se na sudu morati braniti zbog teške optužbe Općinskog državnog odvjetništva da su grubo prijetili krim-inspektorima Policijske postaje Pitomača. Prema optužnici koju su podignuli virovitički tužitelji na tamošnjem Općinskom sudu, Luka je 26. listopada prošle godine u prostoriji policijske postaje oko 00.40 sati, gdje je priveden i uhićen zbog kaznenog djela omogućavanja trošenja droga, revoltiran time prijetio policijskom službeniku Damiru riječima: “Kada budemo slobodni, razbit ćemo ovog glupog starca”.

Pronašli im marihuanu

Osim toga, policajcu Damiru Luka je rekao “da će prije nekoga ubiti nego prestati pušiti travu” i da će “zapaliti policijsku postaju u Pitomači i da će sva izgorjeti kao što bi i država trebala izgorjeti, da će policajci dobiti otkaz”. Nakon toga Luka je ostao kao uhićenik u pitomačkoj policijskoj postaji, a oko 13.00 sati prijetio je drugom policajcu Danijelu koji je pisao izvješće o pretrazi vozila.

– Razbit ćemo te palicama, ubit ćemo te, svi ćete dobiti otkaze, zapalit ću ovu zgradu i sve u njoj – rekao je policajcu prvooptuženi Luka.

Njegov suoptuženi “kompić” i sumještanin Argon, prema optužnici virovitičkih tužitelja, oko 00.40 je sati, nakon što je također uhićen zbog omogućavanja trošenja droga, policijskom službeniku Damiru rekao “naći ćemo slijepog majmuna koji je izašao van, razbit ćemo ga i j….i mu mater komunističku, dobit će otkaz”. Drugom točkom optužnice Argona tužitelji terete da je istog dana oko 13 sati kao uhićenik policajcu Danijelu rekao: “Naći ćemo mi tebe u Big Benu, nećeš živ od tamo izaći, razlupat ćemo ti glavu flašama, ubit ćemo te, cijelu policijsku postaju treba zapaliti da sve izgori i da nitko ne ostane živ”.

Optuženi tvrde suprotno

Ispitan pred policijskim istražiteljem i u Općinskom državnom odvjetništvu u Virovitici, prvookrivljeni Luka porekao je da je prijetio policajcima, naprotiv, rekao je da je njima policajac prijetio nakon što ih je zaustavio.

– Policajci su nas vrijeđali, sve su radili nepropisno i ne znaju raditi svoj posao. Smijali su nam se u facu, vrijeđali da smo budale – rekao je prvookrivljeni Luka i dodao kako je rekao da ne znaju raditi svoj posao, da je vrijeđao policajce, ali nije im prijetio. Policajce koji su ga prijavili za prijetnju, dodao je, uopće ne poznaje.

Drugookrivljeni Argon tijekom ispitivanja na policiji i kod tužitelja rekao je  kako policajci lažu, da je policajac Danijel njega iscipelario i rekao mu da će sutra doći u Big Ben da se obračuna s njim. I on je rekao da uopće ne poznaje policajce koji su postupali prema njemu. Policajac Damir saslušan kao žrtva prijetnje rekao je da su okrivljenu dvojicu priveli zbog sumnje da su počinili kazneno djelo omogućavanja trošenja droga.

Policajci stali uz kolege

– Ponašali su se vrlo agresivno, vrijeđali nas, prijetili da će zapaliti zgradu, lupali po stolu i stolici i odbijali svaku suradnju – rekao je policajac Danijel i ispričao kako mu je kolega Darko rekao da je Luka prijetio da će ga “njih dvojica razbiti”.

Dodao je kako mu je kolega Danijel rekao kako mu je drugookrivljeni Argon također prijetio. Policajac Danijel tužiteljima je ispričao kako mu je drugookrivljeni Argon, nakon što su ga uhitili kod Doma zdravlja u službenom automobilu, rekao “da ga pozna, da će ga zapamtiti, da mu je ovo zadnji dan u policiji”. Kasnije tijekom postupanja policajac Danijel rekao je kako su se prijetnje nastavile. Obojica su policajaca na kraju istaknula kako su dugi niz godina u službi, ali da se s takvim agresivnim ponašanjem još nisu susreli. Iskaz koji potvrđuje navode optužnice ispričali su policijski službenici Darko i Goran. Na kraju, tužitelji traže od suda da optuženike Luku i Argona proglasi krivima te da ih se obojicu kazni s godinom dana uvjetnog zatvora uz rok kušnje od dvije godine.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI