Podravci žive i rade u Njemačkoj, a djeci ostali dužni desetke tisuća kuna

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

S povećanjem broja rastava braka u Podravini, kako saznajemo u pravosudnim krugovima, rastu i brojevi tužbi zbog povrede dužnosti uzdržavanja djeteta ili pojednostavljeno, neplaćanja alimentacije. Koprivnički je sud nedavno primio dvije nove optužnice Općinskog državnog odvjetništva protiv očeva koji su ‘zaboravili’ platiti svojim bivšim partnericama sudski potvrđen iznos uzdržavanja djeteta.

Muškarac (45) s prebivalištem u Koprivnici, no s trajnim boravištem u Njemačkoj, prema podignutoj optužnici, bivšoj supruzi od siječnja prošle do 21. lipnja ove godine kada je podignuta kaznena prijava, nije isplatio nešto manje od 11.000 kuna za dužno uzdržavanje njihove zajedničke kćeri.

Obrok uzdržavanja bio mu je 600 kuna, no on godinu i pol dana nije platio ništa. Kako je riječ o otprije osuđivanoj osobi zbog istog kaznenog djela, tužitelji optužnicom od suda predlažu da 45-godišnjaka kazne s 10 mjeseci bezuvjetnog zatvora! Njegova bivša supruga s kojom dijeli zajedničko dijete rekla je kako ga je dosad dvaput prijavljivala zbog neplaćanja uzdržavanja i da je dvaput proglašen krivim.

– Ništa nije plaćao, a sinu je prije 18. rođendana na ruke dao 350 eura. Kći je redovita studentica i ne plaća njezino uzdržavanje – rekla je bivša supruga prijavljenog muškarca kojeg čeka suđenje i ako bude proglašen krivim, višemjesečni boravak iza rešetaka.

Drugi nedavno prijavljeni muškarac (33) bivšoj je supruzi za uzdržavanje kćeri dužan gotovo 13.000 kuna, a za njega tužitelji od suda predlažu da ga kazne uvjetnim zatvorom te da vrati novac koji je uskratio svojem djetetu. U odgovoru na optužnicu pravdao se kako je dosad već bio osuđen zbog istog djela te da je isplatio oko 25.000 kuna duga. Tvrdi kako je spomenuti dug nastao zato što je imao prometnu nesreću, a tijekom oporavka nije bio radno sposoban te nije mogao plaćati uzdržavanje. Također živi i radi u Njemačkoj.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI