Podravcu prijeti do 10 godina zatvora dokažu li da je zatočio muškarca i napravio ga svojim robom

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Početkom rujna prošle godine pisali smo o slučaju koji je potresao mirnu Podravinu. Navodno je jedan 67-godišnjak u svom kućanstvu imao roba, 50-godišnjeg muškarca, kojeg je tjerao na fizički rad bez naknade.

Ovaj tjedan, pola godine kasnije, slučaj je dobio svoj nastavak. Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici je 22. veljače, nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Koprivnici optužnicu protiv hrvatskog državljanina (67) zbog kaznenog djela ropstva. Dokaže li mu se krivnja prijeti mu do 10 godina zatvora.

U mirnom Novigradu Podravskom nevjerojatan slučaj

-Tog 67-godišnjaka teretimo da je od početka 2012. do kolovoza 2020. godine na svojem poljoprivrednom gospodarstvu u okolici Koprivnice; kršeći odredbe Europske konvencije za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda i odredbe Povelje Europske unije o temeljnim pravima; iskoristio teške osobne prilike i siromaštvo 50-godišnjeg oštećenika te ga prisilio da svakodnevno obavlja teške fizičke poslove na gospodarstvu bez ikakve novčane naknade – piše u optužnici o ovom slučaju koji se dogodio u Novigradu Podravskom nedaleko Koprivnice.

Također, okrivljeniku se stavlja na teret i da oštećeniku nije ishodio zdravstvenu zaštitu niti mu osigurao osnovne higijenske uvjete za život, kao i da mu je ograničio slobodu kretanja i socijalne kontakte i fizički ga kažnjavao, čime je uspostavio njegovu potpunu pokornost i kontrolu nad njegovim životom te postupao s njime kao sa svojim vlasništvom.

FOTO Arhiva / Podravski list

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI