PRED STEČAJEM Koprivnički hotel ostvario 3,7 milijuna kn prihoda i čak 10,8 milijuna kn troškova!

Jedini koprivnički hotel najviše duguje državi za poreze i doprinose, Komunalcu za režije te Hypo banci za kredit, pa 26 radnika sa zebnjom iščekuje što će biti u postupku predstečajne nagodbe


Autor: podravski.hr — 05.03.2013. / 15:01 Aktualno

KOPRIVNICA – Hotel Podravina u Koprivnici podnio je zahtjev za predstečajnu nagodbu zbog obveza teških 6,1 milijun kuna i iznimno lošeg lanjskog poslovanja, ali i dalje je neizvjesno hoće li taj prijedlog proći na nagodbenom vijeću.
Jedini koprivnički hotel najviše duguje državi za poreze i doprinose, Komunalcu za režije te Hypo banci za kredit. U zahtjevu za predstečajnu nagodbu Hotel Podravina dostavio je poslovne rezultate za prvih devet mjeseci prošle godine. Brojke otkrivaju kako je u tom razdoblju Hotel ostvario čak 7 milijuna kuna minusa: na samo 3,7 milijuna kuna prihoda imali su čak 10,8 milijuna kuna troškova!
U postupku za predstečajnu nagodbu Hotel nije na vrijeme dostavio plan, odnosno prijedlog financijskog i operativnog restrukturiranja pa je nagodbeno vijeće odgovorne u tvrtki pozvalo da to učini što prije. U Hotelu Podravina zaposleno je samo 26 radnika i svi sa zebnjom iščekuju što će se s njihovom tvrtkom dalje događati.