Podravka bolnici donirala dva vrijedna uređaja za visoki protok kisika

Podravka se tijekom cijele godine iskazuje brojnim donacijama, posebno u vrijeme blagdana. Tako su i danas formalno koprivničkoj Općoj bolnici predali donaciju dva AIRVO2 uređaja za visoki protok kisikom, a koji će se koristiti kod težih bolesnika s upalama pluća koji ne zahtijevaju respiratore. Ova donacija posebno je važna u vrijeme pandemije i povećanog broja težih bolesnika koji imaju COVID.

Dodajmo i kako je Podravka koprivničkoj bolnici u protekle dvije godine donirala uglavnom medicinske opreme vrijedne oko 700.000 kuna, a među njima još pet ovakvih uređaja za visoki protok kisikom. Današnja dva uređaja vrijedna su 83.700 kuna. Martina Dalić, predsjednica Uprave Podravke istaknula je kako se radi o simboličnim donacijama, no i da se radi o tradiciji pristutnosti Podravke u životu lokalne zajednice.

-Podravka jest multunacionalna kompanija, no ona je dio Koprivnice i želimo pomoći u rješavanju problema s kojima se naša zajednica suočava – rekla je Dalić, dok su ravnatelj bolnice Mato Devčić i župan Darko Koren zahvalili kompaniji na još jednoj donaciji i potvrdili da se kompanija često i rado odaziva na pomoć.

-S nažalost preminulim Marinom Pucarom razvili smo odnos Podravke i zajednice i to se nastavlja zahvaljujući Martini Dalić, što je posebno važno u ovo vrijeme pandemije. Nadamo se da će tako i ostati jer to građanima mnogo znači – istaknuo je župan Darko Koren.

FOTO Ivica Barać

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI