Podravka gradi veliku sunčanu elektranu na Danici!

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Podravka je već najavila svoj projekt gradnje sunčane elektrane vrijedan 10,3 milijuna kuna, a kako sada doznajemo, odobrena su im i bespovratna sredstva u iznosu od 5,2 milijuna kuna koje sufinancira Europska unija i Republika Hrvatska iz Programa ruralnog razvoja. Kako kažu iz kompanije, očekivano vrijeme povrata navedene investicije uz 50 posto potpore je 3,5 godine.

-Ukupna vrijednost investicije iznosi 11,7 milijuna kuna od čega se 10,3 milijuna kuna odnosi samo na gradnju sunčane elektrane na Danici dok se 1,4 milijuna kuna odnosi na uređenje mjernog mjesta odnosno izgradnju potrebne trafostanice – ističu u kompaniji i dodaju kako će biti snage 2,4 MW.

Moduli će biti postavljeni na krovišta tvornice Dječje hrane i kremnih namaza, Tvornice juha i Vegete te na tvornici Danica – pogonu kobasičarne, a proizvodit će električnu energiju za vlastitu potrošnju. Očekivana godišnja proizvodnja ove elektrane je 3,2 MWh, a njenom će izgradnjom i puštanjem u pogon doći do značajnih ušteda u trošku električne energije iz konvencionalnih izvora za potrebe Podravkinih tvornica, ali i do pozitivnog utjecaja na okoliš.

-Podravka je oduvijek išla u korak s vremenom i prednjačila u postavljanju pozitivnih poslovnih praksi. Njegujući društveno odgovorno poslovanje i poštujući načela održivog razvoja, kontinuirano se razmatraju i razne mogućnosti kako unaprijediti odnos prema okolini te uz to podići i efikasnost poslovanja kompanije na višu razinu – kažu iz Podravke i podsjećaju kako je sunčana elektrana „Podravka – Danica“ prva faza gradnje integriranih sunčanih elektrana na krovovima Podravkinih tvornica na industrijskoj zoni Danica.

Trenutno se razmatra mogućnost da se kroz potencijalno tri faze izgradnje integriranih sunčanih elektrana na tvornicama i skladištima Podravke i Belupa dođe do 9,9 MW snage iz obnovljivih izvora energije.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Jučer u Koprivnici cijepljeno 311 osoba

Kako doznajemo u Stožeru civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije i Zavodu za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije oni i dalje nastavljaju s organizacijom i provođenjem akcija cijepljenja

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI