Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Podravka ima novu Upravu, pogledajte tko je ostao, tko novi dolazi…

Nadzorni je odbor Podravke danas donio odluku o imenovanju nove Uprave kompanije u sljedećem petogodišnjem mandatu. Mandat novoj upravi na čelu koje će i dalje biti predsjednica Martina Dalić počinje 24. veljače.

Novi mandat potvrđen je i dosadašnjim članovima Davoru Doki te Ljiljani Šapini. Novi članovi Uprave su Milan Tadić, dosadašnji Podravkin glavni direktor za Adria regiju, i Ivan Ostojić, član Uprave Wustenrot stambene štedionice i član Nadzornog odbora Podravke, kojem će mandat početi teći tek od 1. srpnja 2022.

-Činjenica da smo proces izbora okončali i donijeli odluku o sastavu nove Uprave gotovo mjesec dana prije isteka mandata sadašnje Uprave rezultat je fokusiranosti Nadzornog odbora na stalno unapređivanje kvalitete korporativnog upravljanja i približavanja standardima koji su uobičajeni u svijetu za kompanije Podravkine veličine i kompleksnosti – rekao je prvi čovjek NO-a Želimir Vukina i dodao:

– Čestitam predsjednici Uprave i svim imenovanim članovima. Od nove Uprave očekujemo ostvarenje ciljeva strateškog plana za narednih pet godina te posebice daljnji rast kompanije, kako organski tako i kroz akvizicije. Očekujemo i intenziviranje investicija u podizanje ukupne tehnološke razine proizvodnih procesa kao preduvjeta veće inovativnosti i održavanja visoke kvalitete proizvoda. Nadzorni odbor od Uprave također očekuje i kontinurana ulaganja u unapređivanje znanja i jačanje kompetencija zaposlenih na svim razinama s ciljem podizanja ukupne razine znanja kompanije. Rast vrijednosti za dioničare, motiviranost i lojalnost zaposlenika te doprinos povećanju kvalitete života u lokalnoj zajednici bit će najbolji pokazatelji uspješnosti rada nove Uprave.

Martina Dalić

Nadzorni odbor današnjom odlukom potvrdio je, kažu, zadovoljstvo radom dosadašnje predsjednice Martine Dalić.

-Priliku da, zajedno s kolegama koji čine novu Upravu, vodim Podravku i u sljedećih pet godina shvaćam kao izraz povjerenja, ali na jednak način kao i prije godinu dana, za mene je to iznimno velika odgovornost. Odgovornost za ostvarivanje uspjeha Podravke na globalnom tržištu i povećanje vrijednosti za dioničare, ali i odgovornost za lokalnu zajednicu kroz trajno unaprjeđivanje položaja i zadovoljstva svih naših radnika. Podravka je hrvatska multinacionalna kompanija čije srce jest i uvijek će biti u Koprivnici – poručila je Martina Dalić.

Iz dosadašnje Uprave otišli su Marko Đerek i Hrvoje Kolarić, koji pak ostaje na čelu Belupa. Marko Đerek postao je pak član Uprave Belupa.

Tko su novi članovi Uprave Podravke:

Milan Tadić (1961.) u Upravu Podravke dolazi s pozicije glavnog direktora za Adria regiju. Profesionalnu karijeru najvećim dijelom gradio je upravo u Podravki te je od 2003. do 2009. radio na pozicijama specijalista i direktora imovinsko pravnih poslova, izvršnog direktora za međunarodne ključne kupce i izvršnog direktora za tržišta srednje Europe. Potom 2009. odlazi u Adris grupu na pozicije izvršnog direktora novih i izvršnog direktora svih tržišta Tvornice duhana Rovinj. U Podravku se vraća 2014. na poziciju izvršnog direktora za tržišta jugoistočne Europe, a 2015. postaje stariji podpredsjednik za Adria regiju, te konačno 2021. glavni direktor za Adria regiju. U razdoblju od 2016. do 2021. bio je član Uprave odnosno prokurist društva Žito d.o.o., Ljubljana. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Osijeku.

Ivan Ostojić (1973.) u Upravu Podravke dolazi s pozicije člana Uprave Wustenrot stambene štedionice, a od lipnja 2021. bio je član Nadzornog odbora Podravke. Karijeru je započeo 1997. u Ministarstvu financija u Upravi za financijski sustav i tržište kapitala, a od 2001. radi u Wüstenrot stambenoj štedionici, najprije kao Voditelj odjela Komitenti/Krediti te prokurist da bi 2007. bio imenovan članom Uprave odgovornim za prodaju i marketing, upravljanje rizicima i pozadinske poslove riznice i kredita. Diplomirao je na Fakultetu za turizam i vanjsku trgovinu u Dubrovniku, a magistrirao na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Član je Nadzornog odbora Luke Ploče d.d.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI