Podravka je koprivničkoj bolnici donirala respiratore i uredila odjel pedijatrije

U sklopu svog društveno odgovornog poslovanja i kontinuirane podrške potrebitima u zajednici, posebice u ovom neobičnom vremenu koje nas je snašlo i kada su pomoć i zajedništvo izraženi više neko ikada prije, Podravka je uručila vrijedne donacije Općoj bolnici Koprivnica za koje je izdvojila 635 tisuća kuna.

Posljednja u nizu je donacija respiratora i pet uređaja za terapiju visokim protokom kisika koji se koriste za liječenje najtežih oblika zatajenja pluća kod COVID-19 bolesnika, koja je uručena ravnatelju Opće bolnice Koprivnica dr. med. Mati Devčiću.

Osim respiratora i uređaja za terapiju visokim protokom kisika, Podravka je donirala bolnici i novčana sredstva za nabavu inkubatora, preglednih ležajeva i ormara za potrebe odjela pedijatrije te opremu za dnevni boravak odjela. Osim opreme Podravka je dnevni boravak i uredila prema idejnom rješenju uz pomoć agencije za dizajn interijera Brigada. Zidovi dnevnog boravka pedijatrije sada su ukrašeni omiljenim likovima Line i Kvikija, a oprema je prilagođena djeci različitih uzrasta. Novouređeni prostor dnevnog boravka sada sadrži brojne zabavne i edukativne igračke, društvene igre i slikovnice kako bi djeci boravak u bolnici prošao što bezbolnije.

„Osjećaj za potrebe društvene zajednice neizostavan je dio našeg poslovanja, a posebno za potrebe zdravstvenih ustanova koje skrbe o oboljelima i koje uslijed trenutne zdravstvene krize uzrokovane koronavirusom nose najveći teret. Na ovaj način želimo doprinijeti njihovim svakodnevnim iznimnim naporima u liječenju oboljelih. Također, posebno smo osjetljivi na potrebe najmlađih u našem društvu i veseli nas da u ovim izazovnim vremenima, donacijom odjelu pedijatrije Opće bolnice Koprivnica možemo pomoći u nabavi nužne opreme te omogućiti djeci prostor koji ohrabruje i u kojem će lakše i ugodnije prebroditi bolničke dane“, rekao je Marin Pucar, predsjednik Uprave Podravke.

“Opća bolnica „Dr. Tomislav Bardek“ zahvalna je tvrtki Podravka d.d. na višestrukim vrijednim donacijama koje će uvelike pomoći u liječenju oboljelih od koronavirusa, ali i poboljšati  kvalitetu boravka djece na pedijatrijskom odjelu naše bolnice. Ovo je primjer kako se uz dobru ideju može  iz segmenta gospodarstva utjecati na kvalitetu zdravstvenog sustava“, izjavio je Mato Devčić, dr. med., ravnatelj Opće bolnice “Dr. Tomislav Bardek”, Koprivnica.

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI