PODRAVKA – KOKA 37:22 Rutinska pobjeda, Saračević igračice poslao na blic “godišnji”

Na licima Podravkašica vidjelo se kako im je "dosta rukometa" i da će im ovaj blic godišnji i više nego koristiti


Autor: podravski.hr — 14.02.2019. / 20:52 Sport

Nikola Wolf / Nešto veću minutažu dobila je i mlada Lea Franušić

Rukometašice Podravke Vegete u 16. kolu nacionalnog prvenstva dočekale su protivnice Koke iz Varaždina. Ovo je Podravkina druga utakmica u samo četiri dana nakon pobjede na gostovanju kod Bjelovara (17:26). Iza Saračevićevih igračica naporni su dani, a nije im pomogla ni viroza koja je pokosila pola ekipe uoči dvoboja u Bjelovaru. Protiv Koke nije bilo Milosavljević zbog ozljede ramena te vratarke Risović (koljeno).

U ekipi nije bilo Risović i Milosavljević

Podravka je krenula s Karlovčan i Turk na krilima, Debelić na crti te Yezhykavom, Milošević i Chgirinovom na vanjskoj liniji. Nakon sedam minuta Milošević pogađa za 4:1 za Podravku. Gošće se muče u napadu, dok su Koprivničanke osim golova već imale nekoliko propuštenih zicera. Nakon 15 minuta 11:4 za Podravku. Varaždinke jednostavno nemaju mnogo šansi u probijanju Podravkinog zida. Prvo poluvrijeme završilo je 21:11. Saračević je izrotirao većinu ekipe. Isto očekujemo i u nastavku.

Koprivničanke nastavljaju gdje su stale u prvom dijelu. Nakon 42. minute na semaforu je 28:14. Deset minuta do kraja Podravka vodi 33:18. U igru ulazi i mlada Linica, 16-godišnja Patricija Firšt. Nju je Saračević nagradio i “povukao” iz druge ekipe kako bi se okušala malo i u najjačoj domaćoj ligi. Bila je malo žešća u obrani pa je brzo zaradila isključenje. Utakmica je završila 37:22 pogotkom Patricije Firšt sa sedam metara.

Dodajmo i kako je pred Podravkašicama mini odmor od tri dana, nakon čega slijedi povratak treninzima, nacionalnom prvenstvu te pripremi za četvrtfinale Kupa EHF. Tamo ih čeka danski Herning Ikast, prva utakmica se igra u gostima prvi vikend u ožujku. Na licima Podravkašica vidjelo se kako im je “dosta rukometa” i da će im ovaj blic godišnji i više nego koristiti. (ib)

FOTO: Nikola Wolf