Podravka Lea (22) najbolja je ribolovkinja u Hrvatskoj

Da Ludbreg ima mnogo vrhunskih sportaša znaju svi, no malo tko zna da ima i državnu prvakinju u ribolovu udicom na plovak. Riječ je o 22-godišnjoj Lei Kramar koja se ove sezone pokazala najboljom ribolovkinjom u Hrvatskoj, a uz to je i njezina ekipa osvojila zlatno odličje pa je to odličan povod da nam otkrije više o sebi.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

 – Dolazim iz Ludbrega, a studiram u Koprivnici na Sveučilištu Sjever, smjer komunikologija, mediji i novinarstvo. Ribolovom se bavim iz hobija te sam članica ŠRD-a Piškor iz Zagreba. Ove sezone zabilježili smo odlične rezultate, osvojili smo prvenstvo, a ja sam pojedinačno osvojila naslov državne prvakinje te sam i članica hrvatske ženske reprezentacije u ribolovu – predstavila nam je impresivne rezultate ova mlada djevojka. Otkrila nam je kako se ribolovom bavi otkad zna za sebe, a veliku ljubav prema ovom sportu prenio joj je tata.

– Tata se oduvijek bavi ribolovom pa je tako vodio i mene i ustvari se ni ne sjećam kad sam prvi put primila štap u ruku jer sam oduvijek u tome. Krenula sam tu u Ludbregu, ali kako se ekipa raspala, prešla sam u Ivanec, a onda kasnije u Zagreb gdje sam i sad. Inače, u Hrvatskoj je sedam klubova, no situacija nije baš najbolja, posebno u ženskoj konkurenciji jer nema puno zainteresiranih, a cure često i odustanu. Sezona nam inače krene krajem svibnja ili početkom lipnja i završi u rujnu, a tada nemam fakultetskih obaveza pa sve stignem – pojasnila je Lea.

Rekla je i kako prije natjecanja većinom trenira s tatom s kojim najčešće ide na ribolov, a prisjetila se nekih od najdražih natjecanja na kojima je sudjelovala.

– Bila sam po dosta natjecanja u Hrvatskoj, najviše ovdje kod nas u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, ali i po Slavoniji. Rekord nakon četiri sata natjecanja imam iz Stubaka kada sam još bila u Ivancu, a tada sam ulovila 21 kilogram ribe na natjecanju, a grizli su većinom šarani od dvije-tri kile. Najveći ulov na natjecanju bio je u Podravskom lugu i to amur od osam kilograma. U sjećanju mi je i međunarodno natjecanje u Bosni i Hercegovini gdje sam bila prva pa sam dobila i neke ponude za brak – kroz smijeh se prisjetila Lea.

Lea je i članica reprezentacije, no na prošlom natjecanju nije nastupila zbog pandemijske situacije. Sada se već polako sprema za svjetsko prvenstvo u Francuskoj koje je na rasporedu iduće godine.

– Prošle godine bilo je natjecanje u Nizozemskoj, ali se ništa nije znalo do pred kraj pa sam ipak odlučila ne ići, a imala sam i nekih drugih planova. Sada se nadam da će sve biti u redu i da idem u Francusku, a inače je u svijetu možda najbolja Italija koja je i velik proizvođač pribora te ima jaku i mušku i žensku reprezentaciju – rekla nam je Lea i na kraju svima preporučila ribolov za koji kaže kako je prava terapija koja najbolje smiruje i opušta.

FOTO Nikola Wolf / Krešo Puklavec / Privatna arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI