Podravka nagrađuje OPG-e: Podijelila 150.000 kuna najboljima

Podravka je podijelila 150.000 kuna najboljim OPG-ima s kojima je surađivala u protekle tri godine. Radi se o isplati nagrade najboljim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, poljoprivrednim obrtima i braniteljskim zadrugama u vlasništvu hrvatskih branitelja koji su tijekom 2019. i 2020. godine Podravki isporučili voće, povrće i žitarice za potrebe industrijske prerade.

Podsjetimo, riječ je o suradnji utemeljenoj na sklopljenom Sporazumu s Ministarstvom hrvatskih branitelja u realizaciji potencijalnog otkupa poljoprivrednih proizvoda od hrvatskih branitelja za razdoblje od 2018. do 2020. godine. Nagrade, za koje je Podravka izdvojila ukupno 150.000 kuna, isplaćene su za 12 OPG-ova, poljoprivrednih obrta i braniteljskih zadruga.

-Na ovaj način želimo pokazati da su rezultati ostvareni u povećanju proizvodnje i otkupa naši zajednički rezultati, rezultati Podravke i hrvatskih branitelja. Doprinos je tim vrjedniji jer ovi hrvatski branitelji ulažu napor da pokažu kako i nadalje mogu imati značajnu ulogu u društvu te doprinijeti, između ostaloga i rastu poljoprivredne proizvodnje u Republici Hrvatskoj – rekla je članica Uprave Podravke Ljiljana Šapina.

Nagrađena obiteljska poljoprivredna gospodarstva, poljoprivredni obrti i braniteljske zadruge za uspješnu suradnju tijekom 2019. i 2020. godine su: OPG Šantić, OPG Cepetić, OPG Šućurović, BZ Darđanka, PO Tomislav, OPG Tomislav Šakota, OPG Tomislav Rupčić, OPG Kurtušić Željko, OPG Zlatica Pezić, OPG Jelena Fišer, OPG Jakovljević Tomislav i OPG Merić Mladen.

Podravka je i prije dvije godine također dodijelila nagrade OPG-ima u vlasništvu hrvatskih branitelja u vrijednosti od 100.000 kn, a za suradnju ostvarenu u 2018. godini.

Dodajmo kako je Podravka u protekle tri godine od hrvatskih branitelja otkupila više od 25.000 tona voća, povrća i žitarica, u vrijednosti od oko 35 milijuna kuna. Podravka je s Ministarstvom hrvatskih branitelja u veljači ove godine potpisala novi trogodišnji Sporazum o suradnji za period 2021. – 2023. godina.

FOTO Arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI