Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Podravka počela zapošljavati radnike iz Nepala i Tanzanije

Po prvi puta tijekom svog poslovanja, a zbog generalnog nedostatka kvalificirane radne snage na hrvatskom tržištu rada, Podravka zapošljava radnike iz trećih zemalja za rad u Hrvatskoj. Zapošljavanje stranih radnika nije novost jer su i mnoge druge prehrambene i prerađivačke kompanije posegnule za izvorima radne snage u drugim zemljama. Podravka je odlučila kvalificirane radnike potražiti u Tanzaniji i Nepalu.

Svi radnici koji dolaze u Podravku stižu na radno mjesto električara održavanja, majstorsko zanimanje za kojim se pokazala kontinuirana potreba u redovnom poslovanju Podravke, a koje se nalazi u novom odjelu Mobilno tvorničko održavanje u okviru Tehničkog sektora.

Domaći radnici naučit će strance osnovama poslova/Podravka

Dio zaposlenika pridružit će se radnom kolektivu u Koprivnici dok će dio zaposlenika biti zaposlen u Varaždinu u Tvornici Kalnik, ovisno o potrebama.

Novi zaposlenici imaju srednju stručnu spremu ili zvanje prvostupnika elektro odnosno strojarske struke, a što je potrebna i tražena kvalifikacija za obavljanje posla električara održavanja.

Inženjer strojarstva iz Nepala Chandra Kant Singh/Podravka

Prvi radnik iz Nepala, Chandra Kant Singh, po zanimanju inženjer strojarstva, već je stigao i tijekom prvih dana upoznaje se s proizvodnjom u Tvornici juha i Vegete. U  narednim tjednima trebali bi mu se pridružiti i ostali sunarodnjaci u Koprivnici. Isto tako, tijekom travnja je planiran dolazak Tanzanijaca, nakon što se ishode svi potrebni dokumenti koji će omogućiti neometan dolazak, ostanak i rad u Hrvatskoj.

Za rad stranih radnika u Hrvatskoj ishođene su sve potrebne dozvole te će novi zaposlenici raditi prema svim važećim zakonima Republike Hrvatske koji se na njih primjenjuju jednako kao i na hrvatske radnike.

Foto: Podravka

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Casino Bonus Bez Uplate i Bonus Kodovi

Gradit će elektranu

Doznajemo: Potvrđen izvor geotermalne vode, kreću istraživanja na drugom polju

Držanje životinje bez nadzora

Pas pobjegao iz dvorišta i ugrizao starijeg muškarca

Za nove klupe i kućice, sadnju stabala i voćaka...

Dobili 20 tisuća eura za poboljšanje uvjeta u dječjem vrtiću

Proslava Dana općine Legrad

Velika svečanost u Kutnjaku, stigao i Milanović

Zemljište i objekt kupila tvrtka iz Zagreba

Završena trakavica oko nekretnina Dinama iz Apatije

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI