Podravka prodaje vrijednu zgradu u samom središtu Koprivnice. Je li Grad spreman izdvojiti toliki iznos?

Iz Podravke su nam potvrdili kako su prostori na prodaju i da su otvoreni za pregovore


Autor: podravski.hr — 09.07.2018. / 20:46 Aktualno

Podravkina zgrada s diskontom na ulazu u Gradsku tržnicu

Gradska vlast u Koprivnici zainteresirana je za kupnju vrijednih Podravkinih nekretnina u strogom središtu grada, a radi se o upravnoj zgradi nekadašnje Tiskare u čijem je prizemlju, pokraj ulaza na Gradsku tržnicu, popularni Podravkin maloprodajni diskont.
Iz Podravke su nam potvrdili kako su prostori na prodaju i da su otvoreni za pregovore.
– Odredili smo popis neefikasnih i neiskorištenih nekretnina koje smo odlučili dezinvestirati zbog nedostatka budućeg plana iskoristivosti i gubitka vrijednosti. Jedna od takvih nekretnina je i zgrada Koprivničke tiskare. Ponuđena je na tržištu i mi smo otvoreni za razgovore sa svakim ozbiljnim investitorom – navode u toj prehrambenoj kompaniji koja je iz tiskarskog biznisa izašla još 2006. godine.
Gradski oci imaju u planu širiti prostor tržnice i Tiskara bi im dobro došla. No, je li Grad spreman izdvojiti 3,3 milijuna kuna za katnicu u kojoj je sad Podravkin diskont i tri dvorišna objekta Tiskare? Naime, toliko je „izvješena“ cijena u jednoj od koprivničkih agencija za prodaju nekretnina. Kako se neslužbeno doznaje, za tu su zgradu zainteresirani i neki privatni investitori.
Točno 12 godina prošlo je otkako je Podravka prodala stopostotni udio u svojoj Tiskari u središtu grada ludbreškom Grafičaru. Tada popularni outsourcing značio je prodaju poslovnog udjela, zakup prostora i osiguranu višegodišnju suradnju. Ludbrežani su Podravci za to platili 16 milijuna kuna.
Iako je Grafičaru ponuđena i opcija kupnje vrijednih nekretnina, to ni u jednom trenutku nije aktivirano. Štoviše, Grafičar je iz tiskare „povukao“ neke strojeve, a radnici su se bunili da novi gazda nije poštivao dogovoreni kolektivni ugovor u vidu dodataka na plaću, godišnjih te zadržavanju visine plaće. Grafičar je u međuvremenu proizvodnju preselio u Borovljane. (ib)
FOTO: NIKOLA WOLF