PODRAVKA U PRVOM KVARTALU Loše i lošije: gubitak 9 milijuna kuna, prodaja u Hrvatskoj pala čak 4 posto

Belupova prodaja u prvom kvartalu rasla je 3 posto, a ostvarena dobit iznosi 8,5 milijuna kuna


Autor: podravski.hr — 26.04.2013. / 11:22 Aktualno

Opcijske dionice vjerojatno je iskoristio netko iz bivše Mršićeve uprave

KOPRIVNICA – Loše poslovne brojke u prvom kvartalu isporučila je danas Podravka. Prodaja je pala jedan posto, a ostvaren je neto gubitak od 9 milijuna kuna.
No, kad se zagrebe malo dublje ispod površine, situacija je mnogo gora od tih krovnih pokazatelja. Primjerice, prodaja divizije prehrane i pića pala je za 2 posto, a posebno zabrinjava da su po 2 posto pali najprofitabilniji proizvodi, vegeta i dječja hrana. Tržište Hrvatske u prva tri mjeseca u padu je čak 4 posto, a strateška tržišta BiH, Srbije, Makedonije i Kosova za 2 posto.
Dojam je opet popravila farmacetuska tvrtka Belupo bez čije bi pomoći Podravka očito bila u velikim nevoljama. Belupova prodaja u prvom kvartalu rasla je 3 posto, a ostvarena dobit iznosi 8,5 milijuna kuna. No, s obzirom da je Podravka d. d. (prehrana i pića) ostvarila minus od 17,5 milijuna kuna, Belupov profit naprosto je ‘pojeden’
Uprava i Nadzorni odbor Podravke danas su konačno usvojili i revidirane izvještaje za prošlu godinu, prema kojima je Podravka d. d. poslovala s 98,2 milijuna kuna minusa, a Belupo s 84,1 milijun kuna plusa. (rm)