Podravke Klaudija i Marina šeću da ih ne boli

Na prvi pogled Klaudija iz Hrastovskog i Marina iz Ludbrega iskoristile su sunčani prošlotjedni dan za šetnju ludbreškim predgrađem, ali iz razgovora s njima doznali smo da one bez obzira na vrijeme svakoga dana propješače prosječno sedam kilometara.

– Obje imamo ozbiljne probleme s kičmom, odlazile smo i na fizikalnu terapiju, ali iskreno, nije bilo nekog značajnijeg poboljšanja. Nismo više znale što bismo, pa smo se odlučile i za posjet kiropraktičaru, a dobile smo i savjet da što više hodamo – priča nam Klaudija.

– Ja sam se već nakon prvog tretmana kiropraktike osjećala bolje, kolegica mora ići još jednom, ali šetnje nam pomažu i jednoj i drugoj. Ne samo da leđa manje bole, nego se kompletno osjećaš poletnije, svježi zrak stvarno čuda radi – dodaje Marina.

Bilo je podne, a mobilna aplikacija pokazivala je da su „odšetale“ već 12.112 koraka. Još kilometar i pol i dnevna će trasa biti odrađena. Klaudija hoda uz pomoć nordijskih štapova, jer kako kaže, tako joj je puno lakše. Svakoga dana simpatično društvo im je i Marinin pas Luna. Budite kao Klaudija i Marina i borite se protiv bolova u leđima dugim šetnjama.

FOTO Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI