PODRAVKIN ‘CLEAN START’ Revizori predlažu smanjenje vrijednosti riječkog Lera i splitskog SMS-a

Kako je Podravka danas priopćila na Zagrebačkoj burzi, umanjenje vrijednosti imovine stečene u prethodnim razdobljima okvirno iznosi oko 70 milijuna kuna


Autor: podravski.hr — 08.01.2013. / 16:11 Aktualno

ZAGREB, KOPRIVNICA – Ugledna revizorska kuća KPMG odradila je dubinsko financijsko ‘snimanje’ koprivničke kompanije i procijenila da dio nematerijalne imovine, odnosno preuzetih brandova, i nekih nekretnina i projekata zbog novih tržišnih okolnosti vrijedi manje od iznosa koji se vodi u poslovnim knjigama.
Kako je Podravka danas priopćila na Zagrebačkoj burzi, umanjenje vrijednosti imovine stečene u prethodnim razdobljima okvirno iznosi oko 70 milijuna kuna. Kako Podravski.hr doznaje, navodno je riječ o vrijednosti preuzetih brandova Lera i SMS-a te nekih starih pogona koji se ne koriste u cijelosti. Uprava i Nadzorni odbor tvrtke time očito žele posve očistiti bilancu za prošlu godinu te ostaviti prostora za ‘clean start’ u ovoj. Kako se čuje, to ne bi trebalo imati utjecaja na lanjsku operativnu dobit, ali bi moglo jednokratno knjigovodstveno umanjiti neto dobit.
Revizori iz KPMG-a angažirani su lani kako bi snimili stvarno stanje u financijskom krvotoku kompanije i pripremili je za ‘čisto’ poslovanje u 2013. godini. Podravka je priopćila kako će konačna vrijednost usklađivanja biti vidljiva u revidiranim godišnjim financijskim izvještajima za prošlu godinu. (rm)