Podravkina neto dobit u prvih šest mjeseci 197,6 milijuna kuna

Kako doznajemo, Nadzorni odbor Podravke, na svojoj današnjoj sjednici potvrdio je nerevidirane rezultate poslovanja Grupe Podravka za prvo polugodište 2021. godine. Neto dobit Grupe Podravka za prvo polugodište 2021. godine bila je 197,6 milijuna kuna, što je rast od 22,3 posto u odnosu na prvu polovicu godine 2020.

-Prehrana je ostvarila 136,3 milijuna kuna neto dobiti, 13,9 posto više nego godinu prije, a Farmaceutika 61,3 milijuna kuna neto dobiti ili 46,3 posto više navode u Podravci.

Cijela Grupa u prvih šest mjeseci prihodovala je 2,22 milijarde kuna, što je za 1 posto manje u odnosu na usporedno razdoblje. U kompaniji pojašnjavaju kako je pad prihoda od prodaje posljedica “neuobičajeno velikih narudžbi i stvaranja dodatnih zaliha kod kupaca u ožujku prošle godine uzrokovanih uvođenjem lockdowna u većini zemalja u kojima Grupa Podravka posluje”.

U Podravci dodaju kako je poslovni program Dječja hrana, slastice i snack zabilježio rast prihoda od prodaje u iznosu od 1,7 posto, a Podravka hrana 2,4 posto. Belupo je rastao u kategoriji lijekova na recept, prihodi od prodaje porasli su za 4,3 posto. U kompaniji su zadovoljni što je rastao prihod Prehrane na tržištima Zapadne Europe i prekooceanskih zemalja u iznosu od 8,2 posto.

-Na spomenutim tržištima rast prodaje ostvaren je kod gotovo svih poslovnih programa, od kojih su najveći apsolutni rast generirali poslovni programi Kulinarstvo, Dječja hrana, slastice i snack te Podravka hrana. Segment Farmaceutika najveći relativni rast prihoda od prodaje u iznosu od 13,9 posto ostvario je unutar regije Centralna Europa, zbog veće prodaje kategorije Lijekovi na recept – ističu.

Također, cijena dionice Podravke na dan 30. lipnja ove godine iznosila je 588 kuna, a 31. prosinca 2020 485 kuna, što je rast od 21,2 posto.

FOTO Arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI