Podravska banka imala rekordnu godinu: Dobit 21,3 milijuna kuna

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Podravska banka objavila je na Burzi svoje godišnje izvješće poslovanja za 2019. godinu, a prema njima radi se o jednoj od najuspješnijih godina.

Neto dobit iznosila je 21,3 milijuna kuna, a prihodi od poslovanja 139,6 milijuna kuna. Neto prihod od kamata je 59 posto ukupnog prihoda, od naknada i provizija 17 posto.

Ukupna aktiva banke na kraju godine iznosila je 3,62 milijarde kuna (povećanje u odnosu na 2018. za 7,1 posto) i po tome je Poba 11. banka u državi, od njih 20. Što se tiče veličine ukupnog kapitala Poba je 9. banka u državi. Porasli su i ukupni depoziti klijenata za 8,7 posto na 2,66 milijarde kuna. Porasli su i neto krediti klijentima za 12,3 posto, stanovništvu 16,1 posto. U svom godišnjem izvješću naveli su kako poslovanje banke u sljedećem razdoblju uvelike ovisi o zdravstvenoj krizi i epidemiji.

“U svakom slučaju dat ćemo podršku klijentima u okviru mjera koje su donijete od državne vlasti i također u okviru mogućnosti podržavat ćemo poslovne aktivnosti”, naveli su u Podravskoj banci.

Poba je danas objavila i rezultate poslovanja u prvom kvartalu 2020. godine. U odnosu na lanjsku godinu dobit nakon oporezivanja pala je sa 7,13 na 3,45 milijuna kuna, a ukupna imovina na dan 31. ožujka iznosi 3,68 milijuna kuna što je za 3,9 milijuna kuna više.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI