Podravska idila: Guske posebno uživaju u potoku

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Dalibor Kovačić iz Koprivničkih Bregi jedan je od rijetkih uzgajivača guski u svom selu i široj okolici. Uzgojem se, ističe on, isključivo bavi za svoju dušu, a najviše je ponosan na činjenicu da je nastavio obiteljsku tradiciju.

– Godinama uzgajamo “dravske” guske po kojima je naše dvorište prepoznatljivo. Guske su moje pravo blago, a posebno uživaju na potoku nedaleko od moje kuće. Sve su se guske same izlegle bez ičije pomoći pa smo i po tome posebni – kaže Dalibor Kovačić.

Dalibor Kovačić uzgaja guske

Svakog ih dana “gazda” vodi do tog potoka, a nerijetko uživaju i u kupanju u samoj vodi. – Odgovara im zelenilo uz potok, kao i sama voda, pa nema dana da nismo barem sat vremena na potoku – zaključio je Dalibor Kovačić.

Foto Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI