Podravska mazanica dobila trajnu zaštitu Ministarstva kulture

Društvo žena Virje dobilo je od Ministarstva kulture rješenje prema kojem je tradicijska slastica, podravska mazanica kao nematerijalno kulturno dobro upisana u listu zaštićenih kulturnih dobara.

Već duže je želja članica Društva da njihova glavna slastica dobije trajnu zaštitu pa su s veseljem dočekale konačno rješenje Ministarstva kulture. Trajna zaštita, ističu Virovke, ne znači da je to kraj njihove brige na promicanju ovog posebnog, starinskog kolača jer ih rješenje obavezuje na nastavak istraživanja, ali i njene popularizacije na lokalnoj i nacionalnoj razini.

– Uz sve to imamo obvezu i njene zaštite od prevelike komercijalizacije ili pak od potpunog nestanka. Ovo rješenje nam je, uz zlatnu plaketu Općine, najljepši poklon za 90. obljetnicu djelovanja koju obilježavamo u ovoj godini – kaže Jasna Šignjar, predsjednica Društva žena Virje.

FOTO Dinko Borozan

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI