Podravska općina u gradnju vrtića ulaže 7,8 milijuna kuna, a druge godine…

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U Kolodvorskoj ulici u Kalinovcu počela je izgradnja nove zgrade Dječjeg vrtića Bubamara. Zgradu koja se trenutno koristi za boravak mališana načeo je zub vremena pa je gradnja nove uvrštena među prioritete.

– U gradnju modernog vrtića bit će uloženo 7,8 milijuna kuna, od čega smo sedam milijuna povukli iz fonda Europske unije. Za naš udio od 800.000 kuna planiramo povući sredstva Ministarstva regionalnog razvoja i fondova europske unije, i to u iznosu od 480.000, pa će u konačnici iz općinskog proračuna za projekt novog vrtića biti izdvojeno 320.000 kuna – kaže Danijel Zvonar, načelnik Općine Kalinovac.

Nova zgrada imat će kapacitet za 54 mališana u tri odgojne skupine, a projekt obuhvaća i uređenje vanjskog igrališta, parkirališta i prilazne ceste. Rok za završetak radova je 18 mjeseci, a Zvonar se nada da će se već krajem iduće godine stvoriti uvjeti za otvorenje nove zgrade i preseljenje mališana.

Danijel Zvonar

– Kapacitet je prilagođen stvarnim potrebama mladih obitelji jer trenutno naš vrtić pohađa 49 mališana. Realizacijom ovog projekta znatno ćemo poboljšati uvjete za boravak mališana jer ćemo imati jedan od najmodernijih vrtića u županiji, a nadamo se da će se to odraziti i na nastojanja da zadržimo mlade obitelji u Kalinovcu i privučemo nove – dodaje Danijel Zvonar.

U idućoj godini, dodaje načelnik, u planu je i završetak izgradnje sportske dvorane. Taj će se projekt realizirati u suradnji sa Županijom.

– Završetak dvorane sa po 50 posto potrebnih sredstava financirat će Općina i Županija i to će biti druga kapitalna investicija u idućoj godini – zaključio je Danijel Zvonar.

FOTO Darko Imbriša

FOTO naslovna / Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI