Podravska škola: Djeca sjede u jaknama, kišnica prodire u učionicu

Roditelji školaraca iz đurđevačkog prigradskog naselja Sirova Katalena već duže od Grada traže da se obnovi školska zgrada u njihovu naselju. Zgradu je načeo zub vremena, a osim što s pročelja stalna pada žbuka, i stolarija i krovište u katastrofalnom su stanju. Zbog toga njihova djeca, ističu oni, nemaju normalne uvjete za praćenje nastave.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– U jesenskim i zimskim mjesecima, kad su temperature niske, djeca moraju sjediti u jaknama jer drvena stolarija više nema svoju svrhu i zbog toga kamin na drva nije dovoljan da zagrije učionicu. Svako su malo naša djeca prehlađena, ali to očito gradsku vlast ne zanima previše – ističe Stjepan Bujan.

Prilikom obilnijih kiša, dodaju roditelji, zbog dotrajale stolarije i kišnica prodire u učionicu. Iako se prozori oblože krpama, voda stalno „čvapa“ po parketu pa djeca moraju biti oprezna. Dodatni problem je i odvodnja oborinskih voda pa je prilikom obilnijih kiša dvorište škole često poplavljeno. Sad je krenula sezona kiša i niskih temperatura, a nijedan zahvat na školskoj zgradi, ističu roditelji, nije obavljen pa je situacija još gora nego lani.  

– Lani nam je na roditeljskom sastanku gradonačelnik Hrvoje Janči obećao da će se obnoviti stolarija i krovište te poboljšati sustav grijanja, ali je to očito bilo samo predizborno obećanje. Godinama smo čekali da se uredi dječje igralište uz školsku zgradu, a sad ćemo očito godinama čekati i da se obnovi školska zgrada i našoj djeci omoguće normalni uvjeti za nastavu – kaže Stjepan Bujan.

Stjepan Bujan

U gradskoj upravi ističu kako je Grad za svoje područne škole izradio projekte energetske obnove koji obuhvaćaju zamjenu stolarije, izradu toplinske ovojnice, ugradnju novog energetski učinkovitog sustava grijanja te sanaciju krovišta.

-U najavi je otvaranje natječaja na koje ćemo prijaviti te projekte. U međuvremenu je za Područnu školu Sirova Katalena nabavljena konvekcijska grijalica koja će služiti za zagrijavanje prostora – dodaju u gradskoj upravi.

FOTO Darko Imbriša

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI