Podravska slastica napokon dobila trajnu zaštitu Ministarstva kulture!

Udruga žena grada Đurđevca od Ministarstva kulture dobila je rješenje prema kojem je tradicijska slastica, pogača z oreji, kao nematerijalno kulturno dobro upisana u listu zaštićenih kulturnih dobara. Već duže je želja članica Udruge da njihova glavna slastica dobije trajnu zaštitu pa su s veseljem dočekale konačno rješenje Ministarstva kulture.

– Trajna zaštita ne znači da je to kraj naše brige na promicanju ovog posebnog, starinskog kolača jer nas rješenje obavezuje na nastavak istraživanja, ali i njene popularizacije na lokalnoj i nacionalnoj razini. Uz sve to imamo obvezu i njene zaštite ili od prevelike komercijalizacije ili pak od potpunog nestanka. Posebno zahvaljujem inicijatorici i koordinatorici zaštite Pogače z oreji, Anđeli Lenhard Antolin – kaže Mirjana Mišulin, predsjednica Udruge žena grada Đurđevca.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI