Podravska tvrtka postavila jumbo plakate – upozorava na “protuzakonite radnje”

Požgaj grupa nastavila je svoje aktivnosti u kojima upozorava na nepravilnosti, u načinu dodjele trupaca od strane Hrvatskih šuma. Ovaj put, kako kažu u kompaniji iz Velikog Bukovca na nezakonite radnje upozorili su s postavljanjem nekoliko jambo-plakata. U nekarakterističnoj maniri iz Požgaj grupe postavljanjem billboarda žele odslati poruku javnosti.

– Nakon što već gotovo dvije godine sve nadležne institucije upozoravamo na klijentelističku politiku Hrvatskih šuma i dokazujemo nezakonitost izbacivanja naših društava (društva iz Požgaj Grupe) iz ugovornog odnosa sa tim državnim monopolistom (uglavnom bez njihove adekvatne reakcije), javnost smo o tome odlučili upoznati i postavljanjem billboarda u Zagrebu. Od 3. lipnja na nekoliko lokacija (Slavonska i Jadranska avenija, Autobusni kolodvor i Zapadni kolodvor) mogu se vidjeti jumbo-plakati sa istaknutim natpisom „Velike količine trupaca dostupne samo podobnima i odabranima – rekli su iz Požgaj grupe  te dodali da se radi o jasnom istupu koji za cilj ima podići javnu svijest da drvna masa nije vlasništvo pojedinaca nego svih građana Hrvatske i da je dosta da se ona dijeli klijentelistički, a ne stručno. Također u Požgaj grupi, najavili su da će  narednih tjedana nastojat djelovati u javnom prostoru sa ciljem da se javnost upozna sa važnom temom šuma u Hrvatskoj i drvne mase.

Također se navodi da se drvna masa u Hrvatskoj dodjeljuje klijantelistički te da je tome dokaz statistika koja pokazuje da su proizvodnja i izvoz gotovih proizvoda unatrag nekoliko godina u padu, dok se sve više izvozi upravo sirovina tih šuma.

–  Nadležne institucije, poput Ministarstva poljoprivrede, nažalost nemaju volju ni znanje pokrenuti nužne promjene, upravo jer su i sami sudionici ovakvog nakaradnog modela raspodjele, za odabrane i podobne! Javnosti želimo poručiti da je vrijeme da se predmetna problematika javno „otvori“ i da dođe do nužnih promjena modela i odgovornih osoba! Ovi plakati su također i naša poruka svim institucijama povezanim uz raspodjelu drvne mase da ćemo biti ustrajni u našem cilju, bez obzira što nas se u tome pokušava ignorirati i što se nastoji minorizirati problem na koji ukazujemo- naveli us u svojem priopćenju u Požgaj grupi.

Upravo zbog toga, kažu, u narednom razdoblju javnost će kroz medije upoznati sa svim dokazima o postupcima Hrvatskih šuma i povezanih institucija sa ciljem uništenja Požgaj Grupe kao subjekta koji je javno otvorio temu raspodjele drvne mase suprotno propisanim kriterijima i putem institucija hrvatskog pravosuđa zatražio odštetne zahtjeve za tako nastalu štetu po Požgaj Grupu.

Jumbo plakati postavljeni su na nekoliko lokaciju u Zagrebu

Predočit će, najavljuju dokaze o lažnim priopćenjima kojima su se Hrvatske šume služile u javnom prostoru kako bi omalovažile poziciju Požgaj Grupe i time javno prikrile vlastite protuzakonite radnje

– Javit ćemo se sa dokazima o protuzakonito dodijeljenim ugovorima samo za 2021. godinu od strane Hrvatskih šuma i poveznih institucija u vrijednosti preko 200 milijuna kn (dok su, s druge strane, Požgaj Grupi protuzakonito oduzeti ugovori vrijedni 40 mil. kuna). Dokazima o postojanju kartelskog udruženja čiji su sudionici Hrvatska gospodarska komora, Ministarstvo poljoprivrede i Hrvatske šume, a čije protuzakonito djelovanje je u razdoblju 2017.-2020. nanijelo štetu veću od 3 milijarde kuna izgubljenog prihoda za državni proračun – stoji u priopćenju.

Inače Požgaj grupa bavi se između ostalog proizvodnjom parketa kojeg izvozi na razna svjetska tržišta.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI