PODRAVSKA VEZA Dražen Puškarić Puška iz Gotalova mozak kriminalne bande krivotvoritelja eura

Policija je jučer uhitila 11 osoba, a među njima su Puškarić te Tihomir Peulić Mutko (56) i Patrik Posavec, obojica iz Koprivnice


Autor: podravski.hr — 28.03.2013. / 12:58 Crna kronika

KOPRIVNICA, ZAGREB – Tri osobe s koprivničkog područja pale su jučer u velikoj policijskoj akciji kojom je otkriven dobro organiziran lanac krivotvorenja i plasiranja eura. Kako neslužbeno doznajemo, riječ je o Draženu Puškariću Puški (34) iz Gotalova, Tihomiru Peuliću Mutku (56) iz Koprivnice i Patriku Posavcu iz Koprivnice, koji su uhićeni s još osam osoba.
Osumnjičenih 11 krivotvoritelja uhićeno je nakon što su dogovorili i odradili predaju veće količine krivotvorina u novčanicama od 50 eura. Njihova nesreća bila je da su taj ‘posao’ dogovorili s – policijskim agentom!
Kako je priopćio USKOK (ne otkrivajući identitet osumnjičenih), Tihomir Peulić preuzeo je čak 150.000 krivotvorenih eura od organizatora kriminalne skupine Dražena Puškarića. Euri su tiskani u radionici bjelovarskog obrtnika Saše Kovarika (46), koji je vlasnik tiskarnice. Nakon toga, Peulić došao je na dogovoreni sastanak s prikrivenim policijskim agentom, koji mu je za 150.000 lažnih eura dao ukupno 33.000 pravih, ali označenih eura.
Nakon te dogovorene razmjene, krenula su filmska uhićenja i pretresi u Koprivnici, Varaždinu, Čakovcu i Zagrebu. Uhićeno je 11 osoba koje se tereti da su na ‘tržište’ u zemlji i inozemstvu plasirali lažne eure. Prema sadašnjim informacijama, na čelu te zločinačke organizacije bili su Dražen Puškarić Puška i vlasnik tiskare Saša Kovarik iz Bjelovara, a među uhićenima je i Sašina djevojka Paula Rončević (37).
Osim njih, u uskočku mrežu ‘upecalo’ se još osam muškaraca koji su bili zaduženi za plasiranje krivotvorenih novčanica u Hrvatskoj, Italiji i Sloveniji.
Više o svemu čitajte u sutrašnjem izdanju Malog Podravskog.
Foto: Ilustracija