PODRAVSKI BISER: U uređenje turističke “meke” ulažu 15,5 milijuna kuna

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Općina Pitomača krenula je u realizaciju projekta Centar za posjetitelje Križnica – interpretacijski centar Rezervata biosfere Mura – Drava – Dunav. Željko Grgačić, načelnik Općine, potpisao je ugovor o izradi glavnog projekta, a početak radova na samom uređenju Centar predviđen je u proljeće iduće godine.

– Rok za izradu glavnog projekta i ishođenje građevinske dozvole je sedam mjeseci. Projekt je prema prvim procjenama ukupno vrijedan 15,5 milijuna kuna, od čega je 85 posto sredstava osigurano iz fonda Europske unije, a preostalih 15 posto od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije – ističe Željko Grgačić.

Željko Grgačić, načelnik Općine, potpisao je ugovor o izradi glavnog projekta

Budući Centar bit će smješten na području značajnog krajobraza Križnica i u regionalnom parku Mura – Drava. Građevinski će radovi obuhvati obnovu stare zgrade karaule u kojoj je bila smještena Područna škola Križnica, uređenje poučne pješačko-biciklističe staze i rekreativno-turističkih sadržaja te opremanje istraživačkih stanica.

– Uređenjem prostora Centra kroz multimedijalne ćemo sadržaje promovirati odredišta prirodne baštine, a izletnici i turisti moći će uživati i u bogatoj zabavnoj i rekreativnoj ponudi. Centar će se koristiti i za školu u prirodi – kaže Željko Grgačić.

Završetak kompletnog uređenja Centra predviđen je početkom 2021. godine, čime će Općina upotpuniti svoju turističku ponudu. – Križnica je naš prirodni biser i nema sumnje da ćemo ovim projektom potaknuti razvoj turizma na našem području – zaključio je Željko Grgačić.

FOTO Općina Pitomača

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI