PODRAVSKI BISER: U uređenje turističke “meke” ulažu 15,5 milijuna kuna

Podravski list profile

Općina Pitomača krenula je u realizaciju projekta Centar za posjetitelje Križnica – interpretacijski centar Rezervata biosfere Mura – Drava – Dunav. Željko Grgačić, načelnik Općine, potpisao je ugovor o izradi glavnog projekta, a početak radova na samom uređenju Centar predviđen je u proljeće iduće godine.

– Rok za izradu glavnog projekta i ishođenje građevinske dozvole je sedam mjeseci. Projekt je prema prvim procjenama ukupno vrijedan 15,5 milijuna kuna, od čega je 85 posto sredstava osigurano iz fonda Europske unije, a preostalih 15 posto od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije – ističe Željko Grgačić.

Željko Grgačić, načelnik Općine, potpisao je ugovor o izradi glavnog projekta

Budući Centar bit će smješten na području značajnog krajobraza Križnica i u regionalnom parku Mura – Drava. Građevinski će radovi obuhvati obnovu stare zgrade karaule u kojoj je bila smještena Područna škola Križnica, uređenje poučne pješačko-biciklističe staze i rekreativno-turističkih sadržaja te opremanje istraživačkih stanica.

– Uređenjem prostora Centra kroz multimedijalne ćemo sadržaje promovirati odredišta prirodne baštine, a izletnici i turisti moći će uživati i u bogatoj zabavnoj i rekreativnoj ponudi. Centar će se koristiti i za školu u prirodi – kaže Željko Grgačić.

Završetak kompletnog uređenja Centra predviđen je početkom 2021. godine, čime će Općina upotpuniti svoju turističku ponudu. – Križnica je naš prirodni biser i nema sumnje da ćemo ovim projektom potaknuti razvoj turizma na našem području – zaključio je Željko Grgačić.

FOTO Općina Pitomača

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI