Podravski dimnjačar uhodio majku, dirao maloljetnu kćer, bivšu zaručnicu vezao štrikom

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Muškarac (43) s područja Podravine i Prigorja (podaci poznati redakciji), inače dimnjačar po struci, na sudu će se braniti od optužbi zbog nametljivog ponašanja i bludnih radnji na štetu maloljetnog djeteta.

Prema optužnici Općinskog državnog odvjetništva, tada 37-godišnjak, od 1. rujna 2014. do 19. svibnja 2015. godine u jednom mjestu na području Koprivničko-križevačke županije svoju je izvanbračnu kćer, tada maloljetnu učenicu srednje škole, učestalo presretao po gradu i pratio.

Kako tvrde tužitelji u optužnici, djevojku je svakodnevno čekao ispred škole i kafića, nagovarao je da se druže, hodao za njom po gradu, pratio je i stalno gledao u njezinu smjeru. Kako nam je potvrđeno iz tužiteljstva, osumnjičeni ju je otac osim toga stalno slijedio gdje god se ona kretala i presretao je na ulici. Na njezinu joj je adresu slao i pisma neprimjerenog sadržaja, svakodnevno ju je zvao na njezin broj mobitela i slao SMS poruke neprimjerenog sadržaja.

Da nije riječ o nekoj vrsti pretjerane obiteljske ljubavi, već o bolesnoj izopačenosti danas 43-godišnjaka, potvrdio je drugi dio optužnice. Prema optužnici, osumnjičeni je muškarac 23. lipnja 2014. godine iskoristio neiskustvo i povjerenje kćeri i “sjedeći na stolici pored nje, svoju ruku stavio na njezinu desnu natkoljenicu i preko odjeće ju pomilovao nekoliko puta”.

Tražio je kćer da ga poljubi u obraz, a kada ga je krenula poljubiti, on je naglo okrenuo glavu tako da ga je djevojčica protiv svoje volje poljubila u usta. Opraštajući se na odlasku od nje, obgrlio ju je rukama i milovao preko odjeće po leđima, a dan kasnije, kada je ostao sam s njom, pitao ju je je li imala spolni odnos i bi li htjela imati spolni odnos s muškarcem. Toga dana je također, prilikom odlaska, kada ga je kći htjela poljubiti u obraz, iznenada okrenuo glavu tako da ga je ona nehotično poljubila u usta.

Treća točka optužnice odnosi se na okrivljenikovu bivšu izvanbračnu suprugu koju je, kako tvrde tužitelji, od 1. rujna 2014. do 19. svibnja 2015. godine uznemiravao telefonskim pozivima i slanjem SMS poruka te ju slijedio po gradu na način da ju je sačekivao ispred stana u kojem živi i hodao za njom po gradu gdje god se ona kretala.

Kako smo dobili odgovor iz tužiteljstva, optužnicu je Općinski sud potvrdio i 43-godišnjak će uskoro svoju nevinost braniti na sudu. Zbog svoje prošlosti imat će dosta težak posao obraniti se. Naime, riječ je o muškarcu koji je prije sedam godina bio optužen za pokušaj ubojstva izvanbračne supruge, no oslobođen je krivnje i osuđen zbog nanošenja ozljeda na šest mjeseci uvjetnog zatvora. Omotao joj je i stezao štrik oko vrata zato što je sumnjao da ga žena vara. No, nakon provedenog postupka, Županijski je sud odbacio optužnicu tužitelja prema kojoj je bila riječ o pokušaju ubojstva.

Cijeli događaj zbio se u kući oca nesretne žene u jednom mjestu na području Podravine i Prigorja gdje su tadašnji zaručnici živjeli. Osuđeni je zlotvor tada rekao kako sumnja da ga žena vara, no ona nije htjela o tome pričati. Bilo mu je dosta i htio je napokon doznati istinu o njezinu ponašanju, pa joj je prišao dok je bila u poluležećem položaju na kauču i prebacio uže oko njezina vrata.

– Uže nisam držao s dvije ruke, nisam ga križao iza njezina vrata ni vezao. Nisam više znao kako bih je naveo da sama kaže istinu o svom ponašanju, pa sam joj stavio uže oko vrata. Cijelo to vrijeme smo razgovarali i priznala je da je imala odnose s još dvije osobe, te i s drugima za novac, kao i da je snimala pornofilm – svjedočio je na sudu i rekao da mu je zaručnica tada priznala da ga je varala nakon čega ju je pustio i rakijom joj dezinficirao rane.

Njegova je zaručnica ispričala potpuno drugačiju priču. Tvrdila je da je u vrijeme napada spavala i kako s njim nije razgovarala ni o čemu. – Ušao je u sobu, stavio mi uže oko vrata i bacio me na pod i vukao. Iako me nitko nije mogao čuti, drhtala sam i vikala u pomoć. On je cijelo to vrijeme šutio i nakon pola sata valjda shvatio što je učinio pa me pustio – kazala je bivša zaručnica na sudu. Dodala je kako je bila vrlo uplašena, no ubrzo je nakon toga sjela je s njim na njegov motor jer je htjela da je odveze k sestri. Sudsko vijeće ipak je zaključilo da materijalni dokazi, poput iskaza sudsko-medicinskog vještaka, potkrepljuju njegovu verziju priče te je zbog toga oslobođen optužbe za pokušaj ubojstva.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI