Podravski doznaje: Martina Dalić bit će nova predsjednica Uprave Podravke!

Iako se činilo da se vodila „mrtva“ trka između Gorana Markulina i Davora Doke za čelno mjesto u Podravci, politika je i ovaj put odlučila – Podravku će nakon smrti Marina Pucara voditi Martina Dalić! Podravski to doznaje od izvora bliskih Vladi i Nadzornom odboru kompanije.

Ovu odluku i formalno bi sutra trebao potvrditi Nadzorni odbor Podravke koji će se sastati u Štaglju.

Vlada je, po svemu sudeći uvjerila mirovince i dala zeleno svjetlo za svoju bivšu potpredsjednicu. Koprivničku prehrambenu kompaniju vodit će tako prva žena u povijesti – do isteka mandata aktualne Uprave u veljači 2022. godine. Povjerenje joj je dano dvije godine nakon afere Hotmail nakon koje je morala napustiti Plenkovićevu Vladu. U javnost su tada isplivale njene privatne komunikacije mailovima sa stručnjacima koji su tada pisali lex Agrokor.

Mirovinci koji drže najveći udio u Podravci (52,5 posto) i imaju petero članova u Nadzornom odboru te država (25,5 posto) s četiri politički imenovana člana u NO-u većinom bi sutra trebali potvrditi ime nove predsjednice Uprave. Sadašnji član Uprave Davor Doko te Marko Đerek iz redova mirovinaca, po svemu sudeći, trebali bi ostati u Upravi. U Upravi ostaju i Ljiljana Šapina te Hrvoje Kolarić, prvi čovjek Belupa.  

Martina Dalić (54) rođena Velikogoričanka, ima doktorat iz ekonomije na splitskom fakultetu, a dvaput je bila ministrica u HDZ-ovim Vladama. Kod Jadranke Kosor (2010. do 2011.) kao ministrica financija te potpredsjednica Vlade i ministrica za gospodarstvo kod Andreja Plenkovića (2016. – 2018.).

U svojoj bogatoj karijeri radila je uglavnom u ministarstvima na raznim položajima te u timu za pristupanje EU; jedino vrijeme kad je radila u realnom sektoru, navodi se u biografiji, bilo je od 2000. do 2004. kad je bila glavna ekonomistica PBZ-a.

Dodajmo i to kako je suprug nove predsjednice Uprave Podravke Niko Dalić poznati hrvatski naftaš i dugogodišnji član Uprave Ine iz hrvatske kvote. Dok je Martina Dalić bila u politici slovila je za jednu od najimućnijih političarki.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI