Podravski doznaje: Tast prijetio zetu da će mu izvaditi utrobu i odrobijati ga

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Muškarac (61) iz okolice Križevaca osuđen je na osam mjeseci uvjetnog zatvora uz rok kušnje od dvije godine zbog nesvakidašnjih prijetnji koje je uputio svom zetu.

Kako stoji u presudi Općinskog suda u Bjelovaru, 61-godišnjak je točno neutvrđenog dana u travnju 2015. godine došao u pizzeriju u Križevcima, gdje je od svog zeta tražio telefonski broj kćeri. Kako mu je zet odbio dati telefonski broj, 61-godišnjak mu je, kako bi mu zaprijetio, rekao “da će mu izvaditi utrobu”. Nakon toga, 61-godišnjak je 2. studenoga 2015. godine oko 14 sati došao u križevačku policijsku postaju kako bi se interesirao za kaznenu prijavu koju je ranije podnio protiv svoje kćeri.

Muškarac je došao u križevačku policijsku postaju i u njoj policajcu rekao da će ubiti i odrobijati zeta i slomiti mu kičmu

Tada je pred policijskim službenikom napravio ono što si nikako nije smio dopustiti. Rekao mu je da, ako presuda neće biti u njegovu korist, da će zeta odrobijati, slomiti mu kičmu i da stoji iza riječi koje je izgovorio. Njegovu je prijetnju policijski službenik prenio zetu kod kojeg je sve to izazvalo osjećaj straha i bojazni za vlastiti život. Okrivljeni je muškarac na sudu porekao sve za što se tereti.

– Apsolutno ništa nije točno što govore moj zet i kći, a i policajac. Nisam omiljen u policiji zato što su mi iz garaže ukrali traktor koji policija nikada nije pronašla i zbog čega sam uvijek prigovarao policiji. Točno je da sam protiv kćeri kojoj sam posudio 20.000 eura, a koje mi nije vratila, podnio prijavu, a kupio sam joj i automobil. Žao mi je što je takva situacija i što kći kojoj sam sve dao ne komunicira sa mnom. Pogotovo mi je teško što ne mogu viđati svoju unučad, a način života svoje kćeri i zeta ne razumijem – ispričao je osuđeni 61-godišnjak.

Njegov zet rekao je da s tastom ne komunicira otkako ga je zajedno sa suprugom, njegovom kćeri, u zimi s malim djetetom izbacio iz kuće.

– I prije toga naši su odnosi bili vrlo loši. U travnju 2015. godine došao je u pizzeriju, tražio telefonski broj svoje kćeri, no to sam odbio dati, na što mi je počeo prijetiti da će mi izvaditi utrobu. Derao se tako da ga je kolegica koja je radila sa mnom zamolila da napusti kafić, inače će pozvati policiju. Točno je da mi je policijski službenik prenio njegove prijetnje zbog kojih sam protiv njega podnio kaznenu prijavu. I na kraju navodim kako mi nije ugodno biti u blizini optuženog jer tada mi nije prvi put prijetio – rekao je na sudu zet osuđenog 61-godišnjaka koji je nakon njegova svjedočenja zaključio kako je sve “laž i scena”.

Kći osuđenog 61-godišnjaka navela je kako joj je suprug ispričao o prijetnji koje je im je prenio policijski službenik, a sve zato da budu oprezni. – Zbog očeva temperamenta i potrebe za kontrolom svega nismo mogli ostati živjeti u kući zajedno s njim, a svaki susret s njim u meni izaziva strah – ispričala je na sudu kći osuđenog muškarca.
FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI