Podravski grad bez pedijatara: Moraju čekati tri liječnice na specijalizaciji

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Odlaskom specijalistice pedijatrije iz ludbreškog Doma zdravlja u mirovinu, prema pričanju građana Ludbrega, dogodio se organizacijski problem. Iako u Ludbreg dolaze liječnici na zamjenu, većinom pedijatrijska ambulanta radi četiri sata što, kažu nam roditelji, dovodi do gužvi.

Ludbrežanke i Ludbrežani u raspravama na društvenim mrežama traže od nadležnih da se u ludbreškom Domu zdravlja zaposli specijalist pedijatrije koji bi radio puno radno vrijeme, a o toj temi raspravljalo se i na sjednici Gradskog vijeća.

Ludbreškim Domom zdravlja upravlja Dom zdravlja Varaždinske županije, a tamo smo provjerili ima li kakvih naznaka da bi Ludbrežani opet mogli dobiti pedijatra u stalnu službu. 

Poručili su nam da je doktorici Štefaniji Prepolec, koja je javnu zdravstvenu djelatnost pedijatrije obavljala na osnovi koncesije, temeljem rješenja Ministarstva zdravstva od 30. travnja 2019. godine prestalo pravo na obavljanje privatne prakse te je radi osiguranja kontinuirane i sveobuhvatne zdravstvene zaštite ambulanta od 1. svibnja 2019. godine preuzeta u sastav Doma zdravlja Varaždinske županije, u sklopu kojeg i danas djeluje.

Ludbrežani bi htjeli pedijatra u stalnoj službi u gradskom Domu zdravlja

Također, odgovoreno nam je da se u sklopu projekta financiranog u okviru Europskog socijalnog fonda iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., vrijednosti 14,8 milijuna kuna, tri liječnice, zaposlenice Doma zdravlja, trenutno nalaze na specijalističkom usavršavanju iz pedijatrije, koje traje pet godina. Uz njih, koje specijaliziraju pedijatriju, u sklopu navedenog projekta još sedam liječnika i liječnica nalazi se na specijalizaciji iz obiteljske medicine, tri iz ginekologije i jedna iz kliničke radiologije.

– Dok spomenute liječnice ne završe specijalizaciju i ne vrate se u Dom zdravlja da počnu odrađivati te poslove, ravnateljstvo Doma zdravlja osiguralo je zdravstvenu skrb pacijentima ludbreške ambulante na način da u pedijatriji Ludbreg pedijatrijsku zdravstvenu zaštitu pružaju specijalisti pedijatrije zaposlenici Županijske bolnice Čakovec na čelu sa njihovim voditeljem Dejanom Balažinom. Svi liječnici, zaposlenici Županijske bolnice Čakovec koji rade u Ludbregu, osim završene temeljne specijalizacije iz pedijatrije, ujedno su i subspecijalisti, čime je razina zdravstvene usluge podignuta na višu razinu – odgovorio je Renato Podbojec, ravnatelj Doma zdravlja Varaždinske županije.

FOTO Podravski list

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI