PODRAVSKI ILI DALMATINSKI ROĐENDAN Murtilica i kaleta odzvanjali usred Koprivnice

'Može li mi netko prevesti kaj je to murtilica i kaj je to kaleta', pitao je jedan koprivnički novinar, ali odgovor od kolega nije dobio


Autor: podravski.hr — 12.04.2013. / 12:07 Stil

KOPRIVNICA – Svečanom sjednicom Županijske skupštine i podjelom priznanja zaslužnima obilježen je danas u Koprivnici 20. rođendan Koprivničko-križevačke županije.
Na svečanosti nije se pojavio general Mladen Markač, koji je proglašen počasnim građaninom županije, a nagradu je u njegovo ime primio Josip Klemm, predsjednik Udruge specijalne policije. Zanimljivo je kako se u dvorani Domoljuba nije pojavila ni koprivnička gradonačelnica Vesna Želježnjak (SDP), a najviši politički dužnosnik na proslavi bio je zamjenik ministrice socijale Darko Ledinski, šef županijskog SDP-a i kandidat za župana.
Dok je župan Darko Koren (HSS) govorio o svojem četverogodišnjem mandatu i svemu što je županijska vlast učinila u četiri godine, Ledinski je kao gost održao pravi predizborni govor.
– Čestitam Dan županije, prije svega, onim ljudima sa Zavoda za zapošljavanje kojih je gotovo deset tisuća. Nadam se da će na idući Dan županije svi oni živjeti od svoga rada – poručio je Ledinski.
Zanimljivo je kako je na svečanoj sjednici nastupila Klapa Koprivnica koja je, osim hrvatske himne, otpjevala i dvije dalmatinske klapske pjesme: Murtilica lipo cviće i Kaleto moja draga. Novinari su bili u čudu kad su usred podravsko-prigorske svečanosti začuli dalmatinske napjeve.
– Može li mi netko prevesti kaj je to murtilica i kaj je to kaleta – našalio se jedan koprivnički novinar, ali odgovor od kolega nije dobio.
Na fotografiji: Župan Koren i doministar Ledinski na današnjoj svečanoj sjednici