Podravski kod novog načelnika: “Moglo se puno bolje raditi i više napraviti!”

Mato Kuzminski, novi načelnik Općine Koprivnički Bregi, nakon službenog preuzimanja vlasti priprema promjene u vođenju općine. Do ovih izbora nije bio politički aktivan, a želja da se poboljša kvaliteta života u svim općinskim naseljima bila je presudna da se kandidira za načelnika i to kao nezavisni kandidat. Uspio je u drugom krugu pobijediti bivšeg HSS-ovog načelnika Marija Hudića, a njegova nezavisna opcija s koalicijskim partnerima iz SDP-a i Mreže imat će i većinu u Općinskom vijeću.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Njegov prethodnik Mario Hudić, ističe Kuzminski, nije ostavio Općinu u tako lošem stanju. Financijska situacija je stabilna pa će se moći napraviti željeni iskorak u povlačenju europskog novca za kapitalne investicije.

– Iako je stanje koje sam zatekao solidno, mislim da se moglo puno bolje raditi i više toga napraviti. Zbog toga sam se i kandidirao jer meni ne treba načelnička plaća s obzirom na to da sam u vojnoj mirovini. Kao i Mario Hudić, načelničku će dužnost obnašati kao volonter – ističe Mato Kuzminski.

Mato Kuzminski

Najviše pomaka, dodaje on, namjerava napraviti u komunikaciji s mještanima i transparentnosti. Većinu radnog vremena planira provesti na terenu kako bi saznao sve probleme koji muče mještane, a redovito će davati i izvješća o potrošnji općinskog novca, realiziranim investicijama, kao i onima koje su u planu.

– Cilj mi je stalno biti na raspolaganju i u službi mještana. Nisam ja načelnik zbog sebe i jednostavno mi je dužnost poboljšati kvalitetu života naših mještana. Želja mi je kroz razne mjere poboljšati demografsku sliku. Na tragu te želje plan nam je povećati kapacitet dječjeg vrtića jer se pojavila potreba da formiramo još jednu odgojnu skupinu. Za prvu ruku planiramo zatvoriti terasu vrtićke zgrade i tu dobiti potreban prostor, a dugoročno rješenje je nadogradnja za koju planiramo povući sredstva iz fondova Europske unije – kaže Mato Kuzminski.

U provođenju programa i projekata novi načelnik očekuje i podršku vijećnika koji će službeno biti oporba. Svima bi, ističe on, u interesu trebali biti mještani i rješavanje problematike koja ih muči, a tu ne bi smjelo biti političkih podjela.

– Na lokalnoj razini ne bi trebalo biti politikanstva niti bilo kakvih podjela jer je tu glavni zadatak komunalna problematika. Zato očekujem da će vijećnici odluke donositi jednoglasno, a spreman sam prihvatiti i kvalitetne prijedloge oporbenih vijećnika – kaže Mato Kuzminski.

Sva općinska naselja, dodaje načelnik, imat će jednak tretman pa će se ravnomjerno ulagati i u Koprivnički Brege, Glogovac i Jeduševac.

– U Glogovcu mi je prioritet riješiti problematiku rudarskog naselja, a u Jeduševcu probleme vezane uz groblje koji su nastali zbog zavrzlama u imovinsko-pravnim odnosima. Vjerujem da ću kroz prvih 100 dana već napraviti željene pomake u vođenju Općine – zaključio je Mato Kuzminski.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI