Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

„Podravski list najbolji je kroničar vremena i prostora u kojem živimo!”

Božena Topolovčan iz Budančevice, naselja na području općine Kloštar Podravski, vjerna je čitateljica Podravskog lista i to od samog početka odnosno prvog broja. Ne samo da ne propušta svakog ponedjeljka kupovati svoj omiljeni tjednik, nego Božena i „arhivira“ svaki broj Podravskog lista pa se može pohvaliti da čuva svih 1000 brojeva. I nju je razveselila činjenica da je prošlog tjedna izašao jubilarni 1000. broj, što je ujedno bila i prilika da se pohvali svojom arhivom.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Odmah od prvog broja Podravski list postao je moj najdraži tjednik jer je, kao što kaže i slogan, list na strani običnih ljudi. Ujedno je i najbolji kroničar vremena u kojem živimo i zbog toga sam odlučila skupljati i marljivo čuvati sve brojeve – priča nam Božena Topolovčan.

Svoju arhivu, dodaje ona, uredila je u potkrovlju kuće, a novine su pospremljene u kutije i poredane po brojevima. Za arhiviranje 1000 brojeva potrebno joj je bilo 14 kutija.

Božena s prvim i tisućitim brojem Podravskog

– Mislim da će generacijama koje dolaze biti od koristi ova moja arhiva jer će na jednom mjestu moći saznati kako se živjelo i što se događalo u Podravini od početka ovog tisućljeća – kaže Božena Topolovčan.

Obvezno, kaže ona, pročita kompletne novine, uključujući i male oglase. Za sadržaj ima same riječi hvale, a s najviše pozornosti prati vijesti iz Đurđevca i okolice.

– Kad kupim novine, prvo odmah idem na stranice s vijestima iz Đurđevca. Ipak smo mi vezani uz Grad Picoka pa me najviše zanima što se događa tu blizu nas. Dobro se prate i zbivanja iz Kloštra Podravskog pa sam dobro upućena i što se događa u našoj općini. I dalje ću biti vaša vjerna čitateljica i arhivirati svaki broj svog omiljenog tjednika – zaključila je Božena Topolovčan.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI