Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

„Podravski list najbolji je kroničar vremena i prostora u kojem živimo!”

Božena Topolovčan iz Budančevice, naselja na području općine Kloštar Podravski, vjerna je čitateljica Podravskog lista i to od samog početka odnosno prvog broja. Ne samo da ne propušta svakog ponedjeljka kupovati svoj omiljeni tjednik, nego Božena i „arhivira“ svaki broj Podravskog lista pa se može pohvaliti da čuva svih 1000 brojeva. I nju je razveselila činjenica da je prošlog tjedna izašao jubilarni 1000. broj, što je ujedno bila i prilika da se pohvali svojom arhivom.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Odmah od prvog broja Podravski list postao je moj najdraži tjednik jer je, kao što kaže i slogan, list na strani običnih ljudi. Ujedno je i najbolji kroničar vremena u kojem živimo i zbog toga sam odlučila skupljati i marljivo čuvati sve brojeve – priča nam Božena Topolovčan.

Svoju arhivu, dodaje ona, uredila je u potkrovlju kuće, a novine su pospremljene u kutije i poredane po brojevima. Za arhiviranje 1000 brojeva potrebno joj je bilo 14 kutija.

Božena s prvim i tisućitim brojem Podravskog

– Mislim da će generacijama koje dolaze biti od koristi ova moja arhiva jer će na jednom mjestu moći saznati kako se živjelo i što se događalo u Podravini od početka ovog tisućljeća – kaže Božena Topolovčan.

Obvezno, kaže ona, pročita kompletne novine, uključujući i male oglase. Za sadržaj ima same riječi hvale, a s najviše pozornosti prati vijesti iz Đurđevca i okolice.

– Kad kupim novine, prvo odmah idem na stranice s vijestima iz Đurđevca. Ipak smo mi vezani uz Grad Picoka pa me najviše zanima što se događa tu blizu nas. Dobro se prate i zbivanja iz Kloštra Podravskog pa sam dobro upućena i što se događa u našoj općini. I dalje ću biti vaša vjerna čitateljica i arhivirati svaki broj svog omiljenog tjednika – zaključila je Božena Topolovčan.

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI