Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Podravski lopovi: Počistili klijet, samo jedan osuđen zatvorom

Trojica muškaraca iz okolice Novigrada Podravskog proglašena su krivima zbog provale u klijet koju su u lipnju 2020. godine počinili nedaleko od naselja u kojemu žive. Sva trojica priznala su nedjelo.

Prvi je okrivljenik osuđen na osam mjeseci zatvora u kojem neće završiti zato što mu je život iza rešetaka zamijenjen radom za opće dobro. Drugi je provalnik osuđen također na osam mjeseci zatvora u kojem neće završiti ako u roku od godine dana ne počini novo kazneno djelo, a najgore je prošao trećeokrivljeni osuđeni provalnik koji je poslan na 10 mjeseci u zatvor zato što se radi o višestruko osuđivanom kriminalcu.

Presudom koprivničkog suda trojica okrivljenika terete se da su između 6. i 9. lipnja 2020. godine provalili u vinograd kako bi se okoristili. Prvookrivljeni Z.B. je guranjem otvorio prozor kroz koji je ušao u unutrašnjost vikendice i drugoj dvojici ‘kompića’ otvorio vrata i tako im omogućio ulazak u klijet. Ukrali su razne suhomesnate proizvode, mlijeko, tri staklenke domaće zimnice, instant kavu, komplet ključeva gedora, 13 boca raznih likera, devet litara rakije, dvije boce votke, zatim po bocu gina, amara, kruškovca, vinjaka i tri boca viskija. Vrijednost ukradene robe procijenjena je na oko 2000 kuna. Kako su sva trojica priznala krivnju i pokajala se, sutkinja Vesna Piškorec Kuzmić samo je trebala odlučiti o visini kazne koju će im izreći. Prvookrivljenom je izrečen rad za opće dobro zato što je otac maloljetnog djeteta kojeg uzdržava. Drugoosuđenom provalniku izrečen je uvjetni zatvor zato što on do sada nije osuđivan, a osim što se pokajao, iskazao je spremnost podmiriti štetu koju je učinio.

Sutkinja je tu uzela u obzir i činjenicu da je odrastao u problematičnoj obitelji zbog čega je djetinjstvo proveo udomljen i tako je završio osnovnu školu. Kod trećeokrivljenog nije bilo milosti. Riječ je o osobi čija je cijela stranica u kaznenoj evidenciji sitno ispisana nedjelima zbog kojih je kazneno pravomoćno osuđivan. Kao olakotnu okolnost sutkinja mu je uvažila priznanje, kao i činjenicu da mu je nedavno preminula supruga. Svaki od osuđenika mora platiti po 300 kuna sudskih troškova i još troškova privođenja. Prvo i drugookrivljeni moraju platiti po 175 kuna, a trećeokrivljeni 682 kune.

FOTO ilustracija

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI