Podravski lovci odstrijelili čak 21 divlju svinju

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Lovačko društvo Kuna iz Koprivnice organizirala je tradicionalno Božićni lov koji je, uz članove, okupio i lovce iz prijateljskih udruga. Lov je bio iznimno uspješan i odstrijeljena je čak 21 divlja svinja.

-Naše lovište bogato je divljači i to prvenstveno divljom svinjom zbog čega lovci imaju dosta štete na poljoprivrednim usjevima, a često nas kontaktiraju i ljudi koji žive unutar 300 metara od grada žaleći se na štete. Otkako je na snazi naredba o smanjenju brojnog stanja pojedine vrste divljači naše Društvo trudi se ispoštovati sve stavke pa smo među prvima u županiji po broju odstrijeljene  divlje svinje – kaže Nikola Kučeković, predsjednik Lovačkog društva Kuna.

Osim odstrela, Društvo se pridržava i biosigurnosnih mjera prema naredbi za sprječavanje pojave i ranog otkrivanja unosa virusa afričke svinjske kuge te i na taj način čuva svoje lovište. U sklopu Lovačkog doma u Reki izgrađena je moderna rasjecaona i rashladna komora te se na primjeren način obrađuje meso divljači, a samim time se poštuju sve zakonom propisane mjere.

-Nakon lova okupili smo se u Lovačkom domu u Reki gdje je postavljena štreka i odana počast divljači. Priredili smo i druženje uz lovačke specijalitete te prepričavanje doživljaja iz lova – zaključio je Nikola Kučeković.

FOTO Martina Hirjanić

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

  • Pročitaj sljedeće...

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI