Podravski lovci odstrijelili čak 21 divlju svinju

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Lovačko društvo Kuna iz Koprivnice organizirala je tradicionalno Božićni lov koji je, uz članove, okupio i lovce iz prijateljskih udruga. Lov je bio iznimno uspješan i odstrijeljena je čak 21 divlja svinja.

-Naše lovište bogato je divljači i to prvenstveno divljom svinjom zbog čega lovci imaju dosta štete na poljoprivrednim usjevima, a često nas kontaktiraju i ljudi koji žive unutar 300 metara od grada žaleći se na štete. Otkako je na snazi naredba o smanjenju brojnog stanja pojedine vrste divljači naše Društvo trudi se ispoštovati sve stavke pa smo među prvima u županiji po broju odstrijeljene  divlje svinje – kaže Nikola Kučeković, predsjednik Lovačkog društva Kuna.

Osim odstrela, Društvo se pridržava i biosigurnosnih mjera prema naredbi za sprječavanje pojave i ranog otkrivanja unosa virusa afričke svinjske kuge te i na taj način čuva svoje lovište. U sklopu Lovačkog doma u Reki izgrađena je moderna rasjecaona i rashladna komora te se na primjeren način obrađuje meso divljači, a samim time se poštuju sve zakonom propisane mjere.

-Nakon lova okupili smo se u Lovačkom domu u Reki gdje je postavljena štreka i odana počast divljači. Priredili smo i druženje uz lovačke specijalitete te prepričavanje doživljaja iz lova – zaključio je Nikola Kučeković.

FOTO Martina Hirjanić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI