MONSTRUM Dobio 50 godina zatvora zbog ubojstva i silovanja starica te pokušaja silovanja žene

Na suđenje je okrivljeni monstrum stigao iz zatvora koji mu je lani izrekao Županijski sud u Bjelovaru, a presudu je početkom ove godine potvrdio i Vrhovni sud


Autor: podravski.hr — 31.10.2017. / 9:43 Crna kronika

Ilustracija / Tukao i zatočio ženu

‘Podravski monstrum’ Tomislav Trbojević (56), koji je zbog pljačke, silovanja i usmrćivanja 79-godišnje starice iz Pitomače pravomoćno osuđen na 25 godina bezuvjetnog zatvora, počinio je još jedan, gotovo jednako gnjusan zločin zbog kojeg će, zasad nepravomoćno, još pet dodatnih godina ‘guliti’ iza rešetaka. Krajem lipnja 2015. godine, samo četiri mjeseca prije strašnog napada na staricu u Pitomači, pokušao je silovati i teško je ozlijedio 41-godišnju ženu zbog čega ga je sudac Tomislav Brđanović proglasio krivim.
Da slučaj Tomislava Trbojevića bude još stravičniji, ovo je ukupno treći poznati užasan zločin za koji je osuđen. Prije silovanja i usmrćivanja starice u Pitomači, već je proveo iza rešetaka 17 godina, i to također zbog ubojstva starije žene. Dogodilo se to prije 20 godina kod Virovitice, gdje je odrastao, a staricu je izbo šarafcigerom po cijelom tijelu. Jeziva priča koja kruži među mještanima ide tako daleko da je nakon ubojstva i silovao mrtvu ženu!
U kaznenoj evidenciji Tomislava Trbojevića doista stoji da je osuđen na 20 godina zatvora, ali da je pušten nakon odležanih 17 godina. Trbojević je, prema pričanjima mještana naselja u kojem je živio, od najranije mladosti bio do kraja posvećen kriminalu. Krao je po kućama i trgovinama, a na meti su mu bili i auti. Nije se ženio i do prvog stravičnog zločina koji je počinio živio je s majkom. Nakon što je odležao 17 godina zatvora, kratko je živio u Puli, a kad se vratio kući u okolicu Virovitice, izopćen je iz zajednice pa se morao preseliti u Pitomaču.
Novo suđenje Tomislavu Trbojeviću završeno je u vrlo kratkom roku. Slučaj je bio ‘čist’, svi dokazi upućivali su da je kriv, što je na kraju i sudac Brđanović zaključio. Na suđenje je okrivljeni monstrum stigao iz zatvora koji mu je lani izrekao Županijski sud u Bjelovaru, a presudu je početkom ove godine potvrdio i Vrhovni sud. Sada je osuđen za još jedan najteži oblik kaznenog djela protiv spolne slobode. (ke)
FOTO: ARHIVA