Podravski nasilnik: Suprugu istjerao iz kuće i pretukao ju na dvorištu

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Tužan obiteljski obračun, u kojem je stradala nedužna supruga, odvijao se sredinom lipnja u jednom mjestu nedaleko od Ludbrega. Muškarac (41) osuđen je na godinu dana uvjetnog zatvora uz rok kušnje dvije godine zbog teškog napada na svoju suprugu.

Kako presuda navodi trenutke užasa koje je nesretnica pretrpjela sa svojim nekoć voljenim suprugom, oko 19 sati ju je nakon svađe zatražio da ode iz kuće. Nakon toga ju je objema rukama uhvatio za nadlaktice  i počeo gurati i vući izvan kuće. Toliko je bio uporan i odlučan da je pritom ozlijedi da se nesretnica laktom ruke izgrebla po fasadi,  a kada ju je odvukao na dvorište, jadna je žena pala s vrećicama sa stvarima na pod.

Nasilni je zlotvor nakon toga zamahnuo rukom kako bi je udario, no ona se izmaknula i izbjegnula izravan udarac po glavi. No, okrznuo ju je i izgrebao po vratu. Zatim je je nogom ritnuo u njezino desno koljeno i stražnji dio natkoljenice. Pretučenu je ženu ozlijedio te je završila u bolnici gdje su joj potvrđene tjelesne ozljede lakta, ogrebotine na koljenu i na vratu sa stražnje strane.

Krvavi je napad prijavljen policiji, a premda je nasilnik nanio lakše tjelesne ozljede, kako ih je nanio bliskoj osobi-supruzi, napad je okarakteriziran kao kazneno djelo. Nasilnik je, možemo zaključiti, vro dobro prošao na sudu zato što je neosuđivan. Kako je u ovom predmetu sve jasno, tužitelji su protiv njega na Općinskom sudu u Varaždinu podnijeli kazneni nalog, što je skraćena verzija suđenja bez stvarnog provođenja postupka. Kazneni nalog je nepravomoćan i nasilnik se može žaliti, no tada za njega vrijede drugačija pravila. Protiv njega se podiže optužnica, a može biti osuđen i strožom kaznom bezuvjetnog zatvora.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI