Sramota domaćeg pravosuđa: u zastaru otišlo 1,7 milijuna kuna za 32 kredita koje su morali vratiti jamci

Liječnica je nepravomoćno osuđena na osam mjeseci zatvora i mora vratiti - 50.000 kuna!


Autor: podravski.hr — 18.02.2018. / 20:13 Aktualno

Dr. Mira Božičević Radaković na suđenju u Koprivnici

Mira Božićević-Radaković, nekadašnja liječnica iz Novigrada Podravskoga kod Koprivnice i glavna akterica velike kreditne afere, u tišini je – bez prisustva javnosti – osuđena na 16 mjeseci zatvora: osam bezuvjetnog, a osam uvjetnog na rok kušnje od tri godine.
Epilog je to ponovljenog suđenja u jednome od najvećih i najdugotrajnijih kaznenih postupaka koji su se ikada našli na Općinskome sudu u Koprivnici. U lipnju će se navršiti punih 14 godina otkako je Državno odvjetništvo tada 48-godišnju uglednu i hvaljenu liječnicu optužilo da je hrpimice podizala kredite u brojnim bankama, često krivotvoreći dokumentaciju, a nakon nekog vremena otplatu bi prepustila jamcima, njih 70-tak.
Toga lipnja daleke 2004. godine u optužnici je pisalo kako je dr. Mira Božićević-Radaković između 1997. i 2003. godine podigla čak 36 kredita u ukupnom iznosu od nekoliko milijuna kuna. Kad se zbroje iznosi koje su umjesto nje otplatili, a i dan-dan još otplaćuju jamci, stekla je, prema optužnici, nezakonitu korist od oko 1,7 milijuna kuna. No, kako je vrijeme prolazilo, u zastaru su padali brojni dijelovi optužnice pa se sve na koncu svelo na tri kredita i štetu od 50-ak tisuća kuna!
I da stvar bude gora, danas, gotovo 14 godina nakon podizanja optužnice, cijela priča još je daleko od pravomoćnog svršetka, pa nije isključeno da sve ode u zastaru(…)
VELIKU ISTRAŽIVAČKU PRIČU O JEDNOJ OD NAJVEĆIH DOMAĆIH PRAVOSUDNIH SRAMOTA ČITAJTE U PONEDJELJAK U NOVOM BROJU PODRAVSKOG LISTA

Novi broj Podravskog lista

FOTO: NIKOLA WOLF