PODRAVSKI PROMO Komunalac slavio besplatnim parkiranjem, sadnjom cvijeća i podjelom sadnica

Podravski list profile
U sklopu obilježavanja rođendana Komunalac je poveo mališane Dječjeg vrtića Tratinčica na edukativnu šetnju Gradskim parkom

Koprivnički je Komunalac u petak, 26. travnja proslavio svoju 61. godišnjicu postojanja. U povodu tog velikog dana ispred upravne zgrade podijeljene su brojne cvjetne sadnice svim korisnicima usluga koji su obavili uplatu na šalteru.

Osim sadnica, svaki je korisnik dobio bon u vrijednosti 10 kuna i promotivno pakiranje Domka, prvoklasnog komposta, novog proizvoda Komunalca. Svim korisnicima i posjetiteljima Komunalac je za svoj rođendan na javnim parkiralištima kojima upravlja osigurao cjelodnevno besplatno parkiranje, a veći dio dana osigurano je i besplatno kupanje na Gradskim bazenima Cerine. U suradnji s Ludens teatrom, u četvrtak je u Domu mladih organizirana besplatna dječja edukativna predstava Bibi i Bubi. Autorsko je to djelo Jana Kerekeša čija je svrha buđenje svijesti o potrebi ekološkog razmišljanja, odnosa prema sredini u kojoj živimo. S mališanima Dječjeg vrtića Tratinčica djelatnici Komunalca obilježili su Dan planeta Zemlje. Uz pomoć Komunalčeva komposta Domka u kreativnoj su radionici izrađivane “Kokodame” i tako se još jednom istaknulo zašto je važno čuvati prirodu.

U sklopu obilježavanja rođendana Komunalac je poveo mališane Dječjeg vrtića Tratinčica na edukativnu šetnju Gradskim parkom, u kojoj su djeca mogla naučiti zanimljivosti o biljnom svijetu u našem parku. Pronašli su najmanje i najveće stablo, naučili čemu služi zračno korijenje te obišli najmlađe stablo, klona Gupčeve lipe koje je zasađeno prošle godine u povodu Dana Komunalca uz pomoć mališana. Djelatnici Komunalca, učenici 4. d razreda OŠ Braća Radić i korisnici koprivničkog Doma za starije i nemoćne u 22 žardinjere posadili su 90 cvjetnih sadnica, poklon vrtnog centra Agrokuća iz Koprivnice. I tu je korišten novi Komunalčev proizvod, prvoklasni kompost Domko.

U posljednjih godinu dana proveden je i niz drugih aktivnosti. Komunalac je preuzeo ekobicikle od UZOR-a, osigurao je 8.500 plavih posuda za papir za kućanstva, nabavljene su nove kante za miješani otpad, oprema za očitanje i praćenje sustava, kupljeno novo vozilo za sakupljanje otpada, izrađena je nova rajonizacija radi optimalizacije troškova i provedena javna nabava za posude za miješani otpad u vrijednosti 860.000 kuna. Najveći izazov Komunalca 2018. godine bila je usklada poslovanja s Uredbom o gospodarenju komunalnim otpadom koja nije bila samo izazov Komunalca, već i cijelog sektora gospodarenja komunalnim otpadom u Hrvatskoj.

To je uspješno savladano, tako da se može reći da je Koprivnica danas grad s jednim od boljih sustava gospodarenja otpadom u našoj domovini. Kako bi pomogli i okolnim općinama u provedbi Uredbe o gospodarenju komunalnim otpadom, posredstvom Komunalca ostvareno je strateško partnerstvo provedbe sustava zajedničkog gospodarenja otpadom. U partnerstvo su uključeni Grad Koprivnica te općine Drnje, Đelekovec, Koprivnički Bregi, Legrad, Novigrad Podravski, Sokolovac i Koprivnički Ivanec.

Za Komunalac je važno istaknuti da se pri obavljanju poslovnih aktivnosti teži trajno ispunjavati potrebe i očekivanja korisnika usluga i ostalih zainteresiranih strana i to kvalitetom, kontinuitetom, pravovremenošću i točnošću uz istovremenu brigu, ispunjavanje zahtjeva i neprekidno poboljšavanje učinkovitosti sustava upravljanja. Posebno u odnosu na kvalitetu, očuvanje i zaštitu okoliša te sigurnost na radu.

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

  • Pročitaj sljedeće...

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI