Podravski ribič Petar: Danas nije bilo ulova, ali sam imao griz

Na Bednji u Ludbregu dolaskom proljeća sve je više i ribiča. Tako smo ovog tjedna kod ribičkog doma u Ludbregu sreli Petra Đurkina koji je u ribolovu pravi veteran. Ribolovom se bavi 20 godina kao hobijem, a najviše voli doći na svoje mjesto na Bednji.

Ribolovne teme i priče možete čitati svaki tjedan u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Ribolovom se bavim iz zabave te radi boravka na svježem zraku već 20 godina. Radio sam kao zidarski majstor po Njemačkoj i Sloveniji pa sad kad sam u mirovini, imam vremena gotovo svaki dan za ribolov. Najčešće idem tu ili na Dravu – rekao nam je Petar.

Petar je inače iz obližnjeg Globočeca, a kaže kako lovi na kukuruz i crve te je nedavno imao i ulov dva šarana. Kad smo ga mi sreli, ispričao nam je i da je prije nekoliko trenutaka ‘izgubio’ jedan ulov.

– Vode su tu dobre iako je još malo prehladno i sad je ta promjena pa treba i čekati ribu. Svejedno dođem i malo riskiram, nije ni toliko bitno hoće li se nešto uloviti, već da prođe vrijeme. Danas još nije bilo ulova, ali sam imao griz. Nažalost, smaknula se dolje jer je premala udica. Nedavno sam tu uspio uloviti dva šarana od otprilike dvije i pol kile – ispričao nam je Petar.

Za kraj nam je predstavio i svoje društvo na ribolovu, kujicu Elu koju je prije 15-ak dana spasio iz azila i koja baš kao i Petar uživa u dolasku na vodu i u ribolov.

FOTO Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI